ΚΟΣΜΟΣ

SARS-CoV-2: Τι τον καθιστά τόσο μεταδοτικό συγκριτικά με τους άλλους κορωνοϊούς

SARS-CoV-2: Τι τον καθιστά τόσο μεταδοτικό συγκριτικά με τους άλλους κορωνοϊούς

Ο τρόπος που οι πρωτεΐνες ακίδες μετασχηματίζονται στους κορωνοϊούς αποτελεί τον παράγοντα-κλειδί για τη μεταδοτικότητά τους, ισχυρίζεται νέα μελέτη που εξηγεί γιατί ο SARS-CoV-2 μεταδίδεται με τέτοια σφοδρότητα συγκριτικά με άλλους κορωνοϊούς.

Νέα δεδομένα σχετικά με την πρωτεΐνη-ακίδα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 κομίζει μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας, η οποία εξηγεί γιατί ο νέος κορωνοϊός είναι πιο μολυσματικός από άλλους, όπως ο SARS-CoV-1 που προκάλεσε την πανδημία SARS το 2003.

Μολονότι η σχέση της πρωτεΐνης-ακίδας (πρωτεΐνη S) με τη σφοδρότητα του νέου κορωνοϊού είναι γνωστή στην επιστημονική κοινότητα, τα νέα ευρήματα που παρουσιάστηκαν στο Ετήσιο Συνέδριο της Βιοφυσικής Εταιρείας αποκωδικοποιούν τον ρόλο της ενεργής και ανενεργής φάσης της πρωτεΐνης και πώς η μετάβαση από τη μία στην άλλη καθορίζει και τη συμπεριφορά του ιού.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.