ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινη κόλαση η Αττική, δραματική νύχτα

Πύρινη κόλαση η Αττική, δραματική νύχτα

ραματική είναι η νύχτα για την Αττική, καθώς η φωτιά που αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στους πρόποδες της Πάρνηθας και τη Βαρυμπόμπη, αφού κατέκαψε την Δροσοπηγή και το Κρυονέρι, πέρασε από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών.

Οι εστίες φωτιάς είναι διάσπαρτες, ενώ δυστυχώς ο αέρας έχει δυναμώσει. Δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες επιχειρούν τείχος προστασίας, αλλά οι φλόγες προσπέρασαν.

Η πύρινη λαίλαπα έχει μπει μέσα στον προαύλιο χώρο εργοστασίου βιομηχανίας γάλακτος, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Εικόνα από το σημείο, που εξασφάλισε το iefimerida.gr δείχνει πόσο κοντά βρίσκονται οι φλόγες στην Εθνική Οδό.

Οι σπίθες της φωτιάς αιωρούνται ψηλά στον αέρα και περνούν το οδόστρωμα, όπως είναι εμφανές στο βίντεο που ακολουθεί.

Σύμφωνα με ρεπόρτερς της ΕΡΤ ακούγονται και εκρήξεις στην περιοχή.

Πατούλης: «Δυστυχώς έχει περάσει την Εθνική Οδό η φωτιά»

«Δυστυχώς έχει περάσει την Εθνική Οδό η φωτιά. Η ένταση της φωτιάς είναι τέτοια που κατάφερε να περάσει παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν πολλοί πυροσβέστες, πολλά πυροσβεστικά» σημείωσε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης: «Όπου πέρναγε η πύρινη λαίλαπα όποια ανθρώπινη προσπάθεια και να υπήρχε, εκείνη συνέχιζε το έργο της, να καίει τα πάντα στο πέρασμά της» συνέχισε.

«Η βραδιά θα είναι μεγάλη, θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και ετοιμοπόλεμοι σε ότι οδηγίες παίρνουν από τους ειδικούς στο επίπεδο της αποχώρησης από την εστία, όταν αυτό συμβεί» είπε επίσης και έκλεισε λέγοντας: «Προσπαθούμε να μην φτάσει η φωτιά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία».

Το διάγγελμα Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάγγελμά του, προειδοποίησε ότι η νύχτα είναι απειλητική, ενώ για την Παρασκευή οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ενίσχυση των ανέμων στην Αττική έως και 8 μποφόρ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στις 22:30 σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: iefimerida.gr s

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.