ΕΛΛΑΔΑ

Πυρ ομαδόν από αντιπολίτευση κατά κυβέρνησης για συγκάλυψη και εξαπάτηση

Πυρ ομαδόν από αντιπολίτευση κατά κυβέρνησης για συγκάλυψη και εξαπάτηση
ΝΔ: Η κυβέρνηση απέκρυψε τους νεκρούς σε ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου

Σφοδρή κριτική τόσο στην κυβέρνηση, όσο στον υπουργό Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή, εξαπολύουν η Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και Ποτάμι, καταγγέλλοντας τους για εξαπάτηση. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κουρουμπλής ομολόγησε ότι από το απόγευμα της Δευτέρας η πολιτική ηγεσία της χώρας είχε εικόνα για το μέγεθος της τραγωδίας στην ανατολική Αττική.

ΝΔ: Η κυβέρνηση απέκρυψε τους νεκρούς σε ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου

Σε απολογία καλεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας τη ότι γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, αλλά προσπάθησε να το αποκρύψει με ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει τους πολίτες για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων, καθώς “δεν χρειάζεται επιπλέον σύγχυση και επιπλέον ψέματα”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει τα εξής:

“Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το γεγονός ότι την ώρα που αποδεδειγμένα πια γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, το απέκρυψε σε ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να εξαπατήσει τους πολίτες.

Κυρίως όμως οφείλει να ενημερώσει επιτέλους τους πολίτες για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων.

Ο πόνος της ελληνικής κοινωνίας είναι μεγάλος. Δεν χρειάζεται επιπλέον σύγχυση και επιπλέον ψέματα”.

Μαξίμου: Ντροπή η προσπάθεια της ΝΔ να παίξει πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των θυμάτων

Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στη ΝΔ για τη στάση που κρατά εν μέσω της τραγωδίας που προκάλεσαν οι φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στην οποία σημειώνει “την ώρα που ακόμη ψάχνουμε τους νεκρούς μας, η ΝΔ με τα ΜΜΕ που την στηρίζουν έχουν επιδοθεί σε απίστευτη τυμβωρυχία με μόνο στόχο το πολιτικό όφελος”.

“Δεν υπάρχει προηγούμενο κρίσης όπου η ενημέρωση για όλα τα δεδομένα της τραγωδίας να ήταν τόσο άμεση και μάλιστα από τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος έκανε έκτακτη ενημέρωση στις δυο και μισή, αμέσως μόλις έφτασαν στο κέντρο επιχειρήσεων οι πρώτες πληροφορίες για το μέγεθος της καταστροφής” υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

“Η προσπάθεια της ΝΔ να παίξει πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας αποτελεί ντροπή που ανήκει αποκλειστικά στον αρχηγό της, ο οποίος και την καθοδηγεί από το παρασκήνιο” καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγές ΝΔ: Οι πολίτες αναμένουν τον αριθμό των αγνοουμένων

Απαντώντας στο Μαξίμου, πηγές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν τα εξής: “Η μόνη ανακοίνωση που αναμένουν οι πολίτες από την κυβέρνηση είναι αυτή του αριθμού των αγνοουμένων”.

ΚΙΝΑΛ: “Έστησαν επικοινωνιακό show εξαπάτησης και συγκάλυψης”

“Ομολογία κυνισμού και απανθρωπιάς” χαρακτηρίζει ο Παύλος Χρηστίδης τις σημερινές δηλώσεις του Π. Κουρουμπλή.

“Έστησαν επικοινωνιακό show εξαπάτησης και συγκάλυψης. Αποκαλύφθηκαν. Αλλά τσίπα για έμπρακτη ανάληψη της ευθύνης τους δεν έχουν”, τονίζει ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Ποτάμι: Πρωθυπουργός και υπουργοί συνεχίζουν να προκαλούν

Για συνειδητή πράξη παραπλάνησης της κοινωνίας από τους κυβερνώντες κάνει λόγο το Ποτάμι μετά τις σημερινές καταγγελίες πως η ύπαρξη νεκρών στο Μάτι ήταν γνωστή πριν από τη σύσκεψη του πρωθυπουργού στο κέντρο επιχειρήσεων, το βράδυ της Δευτέρας, όπου δεν έγινε λόγος για θύματα.

“Οι τεράστιες ευθύνες και τα μεγάλα ψέματα που καθημερινά αποκαλύπτονται θα ‘πρεπε να ‘χουν οδηγήσει σε παραιτήσεις. Αλλά, πρωθυπουργός και υπουργοί συνεχίζουν απτόητοι προκαλώντας την κοινωνία”, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Τσιόδρας.

Η ανακοίνωση του Ποταμιού:

Ο επικεφαλής των ΟΥΚ και ο γ.γ. Σωματείου Ειδικών Φρουρών αποκαλύπτουν ότι είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι υπουργοί, πριν νυχτώσει, πως ήδη είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές στο Μάτι.

Τρεις ώρες αργότερα παίζεται ένα αισχρό θέατρο μπροστά στις κάμερες. Εμφανιζεται ο Πρωθυπουργός στις 23.37 σε μια σύσκεψη στο Συντονιστικό στην οποία δεν γίνεται κουβέντα για ανθρώπους που έχουν πεθάνει κι άλλους που δίνουν μάχη για τη ζωή τους στη θάλασσα.

Πρόκειται για συνειδητή πραξη παραπλάνησης των πολιτών. Η τραγωδία απέδειξε, όχι μόνο την ανικανότητα των κυβερνώντων, αλλά και ότι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Κυνικοί και προκλητικοί. Οι τεράστιες ευθύνες και τα μεγάλα ψέματα που καθημερινά αποκαλύπτονται θα ‘πρεπε να ‘χουν οδηγήσει σε παραιτήσεις. Αλλά, πρωθυπουργός και υπουργοί συνεχίζουν απτόητοι προκαλώντας την κοινωνία.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.