ΤΟΠΙΚΑ

Προμήθεια rapid test για τα νησιά της Περιφέρειας

Προμήθεια rapid test για τα νησιά της Περιφέρειας
To Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε την προμήθεια ικανού αριθμού rapid test αντιγόνου από την Περιφέρεια και διάθεση τους στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Πολυδύναμα Ιατρεία και τα Αγροτικά Ιατρεία στα νησιά, με σκοπό τη διενέργεια δωρεάν ελέγχων κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου για την πιο εύκολη και οικονομική πρόσβαση των επισκεπτών των νησιών.
Η έγκριση δόθηκε έπειτα από εισήγηση της κας. Αναστασίας Γαμπιεράκη, Ανεξάρτητης Περιφερειακής Συμβούλου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται για τον τουρισμό οι επισκέπτες των νησιών μας, πριν την επιστροφή τους οφείλουν να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ (PCR Test).
Κατόπιν αυτής της υποχρέωσης ο επισκέπτης στην Λέρο, Πάτμο, Λειψούς για παράδειγμα αυτή την στιγμή αναγκάζεται να ταξιδέψει 72 ώρες πριν την αναχώρησή του σε ένα ιδιωτικό εργαστήριο στην Κω, Ρόδο ή Αθήνα με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των ημερών των διακοπών του και την αύξηση του συνολικού κόστους του ταξιδιού του».
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.