ΕΛΛΑΔΑ

Προεκλογικές υποσχέσεις Τσίπρα στη ΔΕΘ

Προεκλογικές υποσχέσεις Τσίπρα στη ΔΕΘ

Εξήγγειλε  μείωση εισφορών, σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και αύξηση του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας.  Καταβολή αναδρομικών 1 δισ. ευρώ στους ενστόλους, προσλήψεις, μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στα επόμενα τέσσερα χρόνια, του ΦΠΑ… το 2021 και γήπεδο στον ΠΑΟΚ.   Τα μέτρα του ΔΝΤ (μείωση συντάξεων) δεν είναι αναγκαία, είπε.

Υποσχέσεις για ένα καλάθι παροχών με προεκλογικό χαρακτήρα προς διάφορες κοινωνικές ομάδες παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Είναι ενδεικτικό ότι  οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού κάλυψαν ένα ευρύτατο φάσμα κοινωνικών στρωμάτων, ξεκινώντας από τους μισθωτούς (αύξηση κατώτατου μισθού) περνώντας στις επιχειρήσεις (υποσχέσεις για μείωση της φορολογίας τους σε βάθος τετραετίας και του ΦΠΑ το… 2021) και φτάνοντας μέχρι τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, λέγοντας ότι προχωρά  άμεσα η νομοθετική ρυθμιση για να παραχωρηθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο χώρος που θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εμμέσως στις συντάξεις, λέγοντας ότι τα μέτρα που είχει ζητήσει το ΔΝΤ (ήτοι η νομοθετημένη περικοπή των συντάξεων) “δεν είναι αναγκαία” και ότι η κυβέρνηση θα εξηγήσει τη θέση της αυτή στην Κομισιόν και τους εταίρους στα μέσα Οκτωβρίου.

Πηγη protothema.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.