ΤΟΠΙΚΑ

Πραγματοποιήθηκε η δράση «Μαζί για το Περιβάλλον»

Πραγματοποιήθηκε η δράση «Μαζί για το Περιβάλλον»
Στην εθελοντική δράση καθαρισμού της Ρήνειας συμμετείχαν εθελοντές από τις εταιρίες UNIPHARMA και INTERMED του Φαρμακευτικού Ομίλου Τσέτη

Aκόμα μια σημαντική εθελοντική δράση παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού στη Ρήνεια, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου.
Υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και του Λιμενικού Σώματος, αλλά και με τη συμμετοχή πλήθους εθελοντών, πραγματοποιήθηκε η δράση «Μαζί για το Περιβάλλον», με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και ευθύνης.
Στην εθελοντική δράση καθαρισμού της Ρήνειας συμμετείχαν εθελοντές από τις εταιρίες UNIPHARMA και INTERMED του Φαρμακευτικού Ομίλου Τσέτη και ομάδα δυτών του διεθνούς οργανισμού All For Blue της κ. Κατερίνα Τοπούζογλου.
Από τον παράκτιο και υποβρύχιο χώρο του Σκίνου (παραλία) περισυνελέγησαν 23 γυάλινα μπουκάλια, 18 αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών, 27 πλαστικές σακούλες, ένας μεγάλος κάβος  καραβιού που είχε τυλιχθεί στα βράχια, μια ψησταριά, 8 αναπτήρες, ένα σακουλάκι με αρακά από το Ιράν, μια νταμιτζάνα κρασιού και 5 πλαστικά ποτήρια, συνολικά κοντά στα 100 κιλά απορριμμάτων και αντικειμένων!
Όλα τα ανωτέρω στοιχεία καταχωρήθηκαν σε διεθνή βάση δεδομένων, ύστερα από καταγραφή και ζύγισμα, όπως προβλέπεται από τους παγκόσμιους οργανισμούς All For Blue και Project Aware.
Πρόκειται για ακόμα μια σημαντική εθελοντική δράση, στα πλαίσια του προγράμματος της Δημοτικής Αρχής Μυκόνου, για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση-εκπαίδευση μικρών και μεγάλων σχετικά με τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου των νήσων Μυκόνου, Δήλου και Ρήνειας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.