ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι «παίζουν» για υποψήφιοι σε δήμους και περιφέρειες

Ποιοι «παίζουν» για υποψήφιοι σε δήμους και περιφέρειες

Ειδικά στις περιοχές, όπως το Λεκανοπέδιο και η Αθήνα, όπου κερδίζονται πάντα οι εντυπώσεις των εκλογών, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δίνουν τα πάντα για να έχουν ισχυρά ψηφοδέλτια.

Φουντώνουν ημέρα με την ημέρα τα σενάρια για τους υποψήφιους που θα ορίσουν τα κόμματα στους μεγάλους δήμους και τις Περιφέρειες ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.
Τα ονόματα που ακούγονται άλλες φορές είναι σίγουρα για να κατέβουν στις εκλογές κι άλλες ρίχνονται είτε για να μετρηθούν είτε για να «καούν». Ειδικά στις περιοχές, όπως το Λεκανοπέδιο και η Αθήνα, όπου κερδίζονται πάντα οι εντυπώσεις των εκλογών, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δίνουν τα πάντα για να έχουν ισχυρά ψηφοδέλτια.

Ο δήμος της Αθήνας είναι για παράδειγμα ένα πολύ σημαντικό χαρτί που θέλουν να κερδίσουν και οι δύο. Η ΝΔ μάλλον σίγουρα με τον Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος φεύγει από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για να διεκδικήσει με αξιώσεις τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει με ένα στέλεχός του ή κάποιον εκτός του κόμματος που θα μπορεί να αντιμετωπίσει την ισχυρή υποψηφιότητα Μπακογιάννη. Έναν νέο, προβεβλημένο και δοκιμασμένο φαίνεται να επιλέγουν στο Μαξίμου με τα ονόματα που πέφτουν στο τραπέζι να είναι αυτά των Δ. Τζανακόπουλου, Εφ. Αχτσιόγλου και Αλ. Χαρίτση οι οποίοι για τον πρωθυπουργό θεωρούνται επιτυχημένοι και μπορούν να κερδίσουν. Ως αουτσάιντερ φιγουράρουν ο Κ. Ζαχαριάδης και ο Ν. Ηλιόπουλος. Εκτός ΣΥΡΙΖΑ έχουν ακουστεί κατά καιρούς ονόματα όπως του Στ. Θεοδωράκη, της Λ. Κατσέλη και του Γ. Ραγκούση, αλλά με μικρές πιθανότητες καθώς και του γιου του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, Λευτέρη. Δεν αποκλείεται, πάντως, και το όνομα της Ελενας Κουντουρά προκειμένου να διεκδικήσει και δεξιές ψήφους.

Μεγάλη μάχη θα γίνει και για την Περιφέρεια με τη ΝΔ να φαίνεται ότι επιλέγει τον επί δεκαετίες δήμαρχο Περιστερίου, Αν. Παχατουρίδη. Αστάθμητος παράγοντας ο Γ. Πατούλης που θα ήθελε την Περιφέρεια ή τον δήμο της Αθήνας και κανείς δεν ξέρει αν θα τα «σπάσει» με τη Νέα Δημοκρατία.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνονται ακόμη, ειδικά στην περίπτωση που η Ρένα Δούρου δεν ξαναθέσει υποψηφιότητα και μεταπηδήσει είτε στη Βουλή είτε στην Ευρωβουλή. Ενδεχομένως το Μαξίμου να πάει σε μια λύση νέου ανθρώπου που έχει γνώση των αυτοδιοικητικών θεμάτων. Ακούγεται ακόμη και το όνομα του Γ. Σγουρού ώστε να επιχειρηθεί άνοιγμα στο ΚΙΝΑΛ αλλά και του Γ. Ραγκούση.

Στη Θεσσαλονίκη όλοι περιμένουν να ακούσουν τι θα κάνει ο Γ. Μπουτάρης τον οποίο έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει ο Αλέξης Τσίπρας. Αν δεν είναι ξανά υποψήφιος τότε όλα παίζονται. Από τον να κατέβει η Εφη Αχτσιόγλου μέχρι να παραδοθεί η δημαρχία λόγω έλλειψης ικανού υποψηφίου. Από τη ΝΔ στην Περιφέρεια θα κατεβάσουν σίγουρα τον νυν Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει στο τραπέζι και για την Περιφέρεια και για το δήμο την Κατερίνα Νοτοπούλου αλλά και τον Μ. Μπόλαρη.

Επίσης η ΝΔ θα στηρίξει τον Κ. Αγοραστό στη Θεσσαλία, τον Αλέκο Καχριμάνη στην Ηπειρο και πιθανότατα τον Παναγιώτη Νίκα, δήμαρχο Καλαμάτας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εκεί όπου υπάρχει και ο Π. Τατούλης ο οποίος θα κατέβει ακόμη και χωρίς χρίσματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως να κατεβάσει τον Γ. Δέδε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ηπειρο δεν αποκλείεται να κατεβάσει εκ νέου την Ολγα Γεροβασίλη.

Νίκος Τσιλιμπίγκας και Απ. Καλογιάννης «παίζουν» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσσαλία.

Στο Νότιο Αιγαίο ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος είχε εκλεγεί με τη ΝΔ και αναμένεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μάλλον κατεβαίνει η νυν περιφερειάρχης Χριστίνα Καλογήρου που είχε εκλεγεί με τη ΝΔ.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ συζητά για τον πρώην υπουργό Γ. Νικητιάδη, αλλά και για τους νυν βουλευτές Ν. Σαντορινιό και Ν. Συρμαλένιο.

Όσον αφορά την Κρήτη, στην Πειραιώς έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο στήριξης του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ, νυν περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη. Όμως, το ίδιο θέλει να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα οδηγήσει τη ΝΔ να επιλέξει άλλον υποψήφιο. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιλέξει τον Αρναουτάκη τότε έχουν ακουστεί τα ονόματα του Γ. Κουράκη αλλά και του… Π. Πολάκη.

Στο Ιόνιο θα κατέβει ξανά με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ ο νυν περιφερειάρχης κ. Π. Γαλιατσάτος. Στη Δ. Μακεδονία το κυβερνών κόμμα θα στηρίξει όπως όλα δείχνουν τον ανεξάρτητο κ. Καρυπίδη ενώ άγνωστο είναι τι θα κάνει ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κασαπίδης.

Στην Στερεά Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά να κατεβάσει τον νυν βουλευτή κ. Βέττα αλλά δεν αποκλείεται και η στήριξη του Απ. Γκλέτσου. Η ΝΔ ενδεχομένως να κατέβαζε τον Σ. Κεδίκογλου.

Στη Δυτική Ελλάδα όπως όλα δείχνουν θα στηρίξει τον νυν περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα ενώ στη ΝΔ ψάχνονται με κάποιες πληροφορίες να λένε ότι ασκούνται πιέσεις στον νυν βουλευτή Αν. Κατσανιώτη.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.