ΕΛΛΑΔΑ

Πλαστά πιστοποιητικά: Πωλούνται ακόμα και μέσω Instagram με «ταρίφα» 25 ευρώ

Πλαστά πιστοποιητικά: Πωλούνται ακόμα και μέσω Instagram με «ταρίφα» 25 ευρώ

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό ότι στην μαύρη αγορά κυκλοφορούν πλαστά πιστοποιητικά που ξεκινούν με ταρίφα τα 400 ευρώ. Φαίνεται, όμως, πως οι επιτήδειοι μπορούν να τα βρουν πολύ φθηνότερα και μάλιστα μέσω Instagram. Όπως αποκαλύπτει το MEGA, δημιουργούνται λογαριασμοί στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, διαφημίζοντας ότι μπορούν να δώσουν πιστοποιητικά εμβολισμού, ακόμα και για… 25 ευρώ. Σε μια από τις αναρτήσεις, μάλιστα αναφέρεται: «αυθεντικό pdf αρχείο. QR code σκανάρισμα, λειτουργεί κανονικά».

Οι λογαριασμοί αυτοί μένουν ενεργοί στα social media για λίγες μόνο ημέρες και στη συνέχεια απενεργοποιούνται, προκειμένου να μην εντοπίζονται από τις Αρχές.

Έρευνα στο ΑΧΕΠΑ για εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Μετά το Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, και στο ΑΧΕΠΑ ξεκινησε έρευνα για τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού, που προέρχονται από τον Παλαμά Καρδίτσας. Στο στόχαστρο νοσηλευτής, σύζυγος μια εκ των εργαζομένων στο Γεννηματάς. Φέρει κι αυτός έγγραφο εμβολιασμού από την Καρδίτσα.

Ειδικότερα, ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ διέταξε ΕΔΕ για να διαπιστωθεί αν ο νοσηλευτής του νοσοκομείου φέρει πλαστό πιστοποιητικό που απέκτησε μέσω της συζύγου του, ενώ στο στόχαστρο έχουν μπει άλλοι 3 υπάλληλοι.

Με απόλυση και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ θα τιμωρούνται όσοι εκδίδουν ή λαμβάνουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, τόνισε o νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Το σύστημα έκδοσης πιστοποιητικών είναι αρκετά ασφαλές έως πολύ ασφαλές. Και η λειτουργία του δεν έθεσε σε κίνδυνο το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Σε οποιαδήποτε περιοχή μιλάμε, μιλάμε για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Το σύστημα δεν παραβιάζεται. Παραβιάζεται μόνο αν υπάρχει κάποιος επίορκος, ο οποίος έχει τους κωδικούς και μπαίνει στο σύστημα. Και χάρη στις άμυνες του συστήματος μπορούμε να βρούμε αυτές τις περιπτώσεις», σημείωσε ο κ. Πλεύρης στο ΜEGA. Μάλιστα, ανέφερε ότι υπάρχουν λίγες περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.