ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πίεση από τους δημάρχους των ΚΥΚΛΑΔΩΝ για αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών

Πίεση από τους δημάρχους των ΚΥΚΛΑΔΩΝ για αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών

Οι δήμαρχοι των Κυκλάδων και της Δωδεκάνησου αναμένεται να ασκήσουν πίεση προς την κυβέρνηση ζητώντας επιτακτικά την αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών στα νησιά ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Μέχρι σήμερα, οι εμβολιασμοί στη χώρα γίνονται με οριζόντιο τρόπο, με συνέπεια τα νησιά να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις. Η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου αναμένεται να ζητήσει άμεση προτεραιότητα στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού των νησιών, ώστε αυτός να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας ενόψει της υποδοχής των επισκεπτών.

Η πρόταση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου η οποία θα τεθεί προς ψήφιση θέτει τον ακόλουθο άξονα προτεραιότητα για τους εμβολιασμούς:

– Όλοι οι κάτοικοι πάνω από 60 ετών και έχοντας υποκείμενα νοσήματα ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
– Όλοι οι εργαζόμενοι στους κλάδους του τουρισμού, του επισιτισμού, της εστίασης και των σχετικών με τον τουρισμό οικονομικών δραστηριοτήτων.
– Όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο τομέα και τις Υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες (Δημόσιοι Υπάλληλοι, Δημοτικοί Υπάλληλοι κτλ)
– Ο γενικός πληθυσμός άνω των 18 ετών.

Ad by Valueimpression

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πρόταση δε συγκεντρώνει ιδιαίτερες πιθανότητες να γίνει πράξη πριν το καλοκαίρι – τουλάχιστον στο σύνολο της – λόγω των γνωστών προβλημάτων που παρουσιάζονται τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη με τις προμήθειες των εμβολίων. Εξάλλου, εμβόλια όπως αυτό της AstraZeneca, τα οποία χορηγούνται σε δύο δόσεις με χρονική απόκλιση τριών μηνών η πρώτη από τη δεύτερη, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι εμβολιασμοί θα ολοκληρωθούν μετά την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Όμως, επειδή η κυβέρνηση έχει εκφράσει τη βούληση της να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των νησιωτών θα πρέπει να το δείξει στην πράξη, ούτως ώστε να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα εμβόλια στις τουριστικές περιοχές έστω κι αν η διαδικασία δεν ολοκληρωθεί για το σύνολο του πληθυσμού πριν τον Ιούνιο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.