ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Θλιβερή εικόνα στην Τήνο: Δελφίνι ξεβράστηκε νεκρό στην παραλία Κολυμπήθρα

Θλιβερή εικόνα στην Τήνο: Δελφίνι ξεβράστηκε νεκρό στην παραλία Κολυμπήθρα

Αντιμέτωποι με τη θλιβερή εικόνα ενός νεκρού δελφινιού, βρέθηκαν οι λουόμενοι στην παραλία Κολυμπήθρα της Τήνου το μεσημέρι της Παρασκευής (18/8).

Όσοι έσπευσαν δίπλα στο δελφίνι, προσπάθησαν να διαπιστώσουν αν είχε κάποια σημάδια ζωής, έκαναν προσπάθειες να το επαναφέρουν, ρίχνοντάς του νερό, οι οποίες όμως δεν είχαν αποτέλεσμα. Με την ευκαιρία, αυτοί είναι οι δύο λόγοι που τα δελφίνια πηδούν έξω από το νερό. 

Το παρατσούκλι του είναι Pinky (“ροζούλα”), χάρη στο ροζ χρώμα του δέρματός του και είναι ένα από τα περίπου 15 σπάνια ροζ δελφίνια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Η Pinky εθεάθη για πρώτη φορά πριν από σχεδόν μια δεκαετία να κολυμπά μαζί με την μητέρα της στο Calcasieu Ship Channel στη Λουιζιάνα.

Σήμερα, φαίνεται να έχει επιστρέψει στο κανάλι, καθώς ούτε ένας ούτε δύο, αλλά πολλοί ψαράδες ανέφεραν ότι την είδαν στη θάλασσα και μάλιστα παρουσία ενός ακόμη ροζ δελφινιού. Το 2015, υπήρχαν αναφορές ότι η Pinky πιθανόν να ήταν έγκυος, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το δεύτερο ροζ δελφίνι είναι μάλλον το παιδί της.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.