ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε η διάσημη σοπράνο Μονσεράτ Καμπαγιέ

Πέθανε η διάσημη σοπράνο Μονσεράτ Καμπαγιέ

Η Μονσεράτ Καμπαγιέ (María de Montserrat Viviana Concepción Caballé i Folch) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Αποφοίτησε από το Ωδείο της Βαρκελώνης το 1954 και έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο της το 1956 στην Βασιλεία, στην παράσταση της όπερας Μποέμ του Τζιάκομο Πουτσίνι.

H διάσημη σοπράνο αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και είχε διακόψει τις ζωντανές εμφανίσεις για περίπου μια δεκαετία. Το 2002 εμφανίστηκε στο Grand Teatre del Liceu της Βαρκελώνης σε μια αξέχαστη βραδιά. Η συναυλία εκείνη συνέπιπτε με την 40η επέτειο από την πρώτη της εμφάνιση.

Το 2012 βρέθηκε ξανά σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης εξαιτίας ελαφριάς μορφής εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Ρωσία.

Δύο μόλις μήνες είχε μαγέψει το κοινό του Ηρωδείου σε μια συναυλία αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας της. Στη σκηνή την συνόδευσε η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του χοσέ Κολάδο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.