ΕΛΛΑΔΑ

«Παιχνίδια» με τη φωτιά στο Αιγαίο: 60 παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά και πέντε εμπλοκές

«Παιχνίδια» με τη φωτιά στο Αιγαίο: 60 παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά και πέντε εμπλοκές
Δώδεκα υπερπτήσεις πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 πάνω από τις νήσους Χίο, Οινούσσες και Παναγιά

Σε 60 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρουπροχώρησαν 18 τουρκικά αεροσκάφη την Τετάρτη, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και πέντε εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη (12 F-16, τρία CN-235, δύο ελικόπτερα και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV), προέβησαν επίσης σε 15 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Από τις παραβιάσεις οι 12 ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 πάνω από τις νήσους Χίο, Οινούσσες και Παναγιά.

Πιο συγκεκριμένα, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση, από τις 14:29 έως τις 14:32 πάνω από τη Χίο στα 15.000 – 30.000 πόδια. Δεύτερο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16, πραγματοποίησε υπερπτήση, στις 14:29 πάνω από τις Οινούσσες στα 28.000 πόδια και από 14:30 έως 14:32 πάνω από τη Χίο στα 28.000 πόδια.

Η τουρκική προκλητικότητα όμως δε σταμάτησε εδώ. Τρίτο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις στις 15:49 και 15:51 ξανά πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 28.000 πόδια.

Οκτώ από τα τουρκικά μαχητικά που πέταξαν σήμερα πάνω από το Αιγαίο ήταν οπλισμένα, ενώ τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων σημειώθηκε την ώρα που το Πολεμικό μας Ναυτικό και η Αεροπορία πραγματοποιούσαν άσκηση υψηλού συμβολισμού με πραγματικά πυρά στο «τόξο» Κρήτη – Καστελλόριζο και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας πραγματοποιούσε αυτοψία στον Έβρο με τον Ζοζέ Μπορέλ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.