LIFESTYLE

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής,γλυπτικής και φωτογραφίας

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής,γλυπτικής και φωτογραφίας
Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου μέχρι 20 Σεπτεμβρίου

Art Zone 42 Gallery, “Darling shine” λέγεται η ομαδική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής & φωτογραφίας, συμμετέχουν: Κωνσταντίνος Βαλαής (γλυπτική), Αντώνης Γιακουμάκης, Νίκος Βαβάτσης, Μαρία Σπυράκη, Αννα Γερολυμάτου, Ελλη Γρίβα, Βασίλης Γαρυφαλλάκης, Φάνης Λογοθέτης (φωτογραφία). Αίθουσα Ματογιάννι.
“Ποια είναι αυτή η αρχέγονη δύναμη του φωτός που κατοικεί συχνά εντός των ανθρώπων και που αδιαμφισβήτητα θρέφει με ζωή τον εξωτερικό κόσμο; Τι αλληλεπίδραση μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στο φυσικό φως και στην εσωτερική λάμψη χαρισματικών ανθρώπων και πώς μπορεί ένα φωτεινό τοπίο να αντανακλάται στα έργα των ανθρώπων που το κατοικούν; Είναι τελικά η Τέχνη αγνή και εσώτερη ποίηση ή μίμηση ενός λαμπερού κόσμου που μας περιβάλλει;”

Πετρούλα Οικονομοπούλου, “Δήλος”, γλυπτική
Αίθουσα Καλογερά
Η Πετρούλα Οικονομοπούλου παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση στην Μύκονο. Το θέμα της έκθεσης είναι η ‘’Δήλος’’. Το νησί της Δήλου είναι για την καλλιτέχνιδα σημαντικός προορισμός και αντικείμενο μελέτης επί σειράς ετών. Η αγάπη της προς την ιστορία αποτελεί πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης

Μάκης Μωράκης, “Επιστροφή στο κοτέτσι”, ακρυλικά σε καμβά. Aίθουσα Σ.Συριώτη οδός Μελετοπούλου.
O καθηγητής του εργαστηρίου ζωγραφικής ενηλίκων της ΚΔΕΠΠΑΜ επιστρέφει..στο κοτέτσι!
Σε ποια πόλη μπορεί κανείς να ζήσει ήσυχα και ειρηνικά ρωτά ο αγαθός και ο πονηρός στις όρνιθες του Αριστοφάνη ώσπου ο διερευνητικός κύκλος να καταλήξει στην πόλη του “όποιον ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες “. Όταν ο κύκλος κλείνει και σου δίνεται η μνήμη και η φαντασία ως υποχρέωση να τον ανοίξεις ξανά, επιστρέφεις στις εντυπωμένες σταθερές και αρχίζεις να σπέρνεις καλαμπόκι .Και ο κύκλος κλείνει σήμερα, δραματικά ως συνήθως , κουβαλώντας την φθορά στο κάρο με τα γδαρμένα λάστιχα .


Εκεί στο κοτέτσι όπου περίπου ξεκινά ο πολιτισμός θα αναζητήσεις τις φράσεις και τους άξονες για να ξαναχτιστείς το κάρο . Οι κότες είναι εκεί για να ταΐσουν σώμα και πνεύμα, να σώσουν τον κόσμο, να καταργήσουν το βοδινό, να κλωσήσουν το μέλλον και ο κόκορας ηγεμόνας του εαυτού σου. Εκεί στην Δυτική ατομικότητα με ασπίδα τα φουσκωμένα στήθη έτοιμοι να κάνουμε τα ίδια λάθη και τα ίδια όνειρα. Στην αρχή Ηράκλειτοι μετά Ιούλιοι Καίσαρες , Βολταίροι ή στιχουργοί, στον καθρέπτη για συγχώρεση ή στον πόλεμο κατακτητές επιστρέφουμε ελεύθεροι και καθάριοι στο κοτέτσι .
Και ίσως βρούμε εκεί ή στο διάστημα αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα
Και τότε θα ζήσουμε ζωή και κότα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.