ΕΛΛΑΔΑ

Όλα τα σενάρια για την ημερομηνία των εθνικών εκλογών

Όλα τα σενάρια για την ημερομηνία των εθνικών εκλογών

Φουντώνουν» τα σενάρια για την ημερομηνία των κοινοβουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα οι οποίες θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2023.

Ο πιο πιθανός μήνας των εκλογών είναι ο Απρίλιος. Με δεδομένο ότι το Πάσχα πέφτει στις 16 Απριλίου, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι οι πρώτες εκλογές να διεξαχθούν στις 2 Απριλίου και περίπου ένα μήνα αργότερα οι δεύτερες εκλογές, οι οποίες είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χρειαστούν, μιας και δε θα σχηματιστεί κυβέρνηση στις πρώτες εκλογές.

Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα οι εκλογές θα προγραμματισθούν νωρίτερα, τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

Στο διάστημα από τις πρώτες μέχρι τις δεύτερες εκλογές θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών για το σχηματισμό κυβέρνησης η οποία είναι σχεδόν απίθανο να προκύψει, να ορκιστεί η προσωρινή Βουλή και να δρομολογηθούν οι δεύτερες εκλογές. Για όλα τα παραπάνω εκτιμάται ότι θα χρειαστεί μια περίοδος τουλάχιστον 30 ημέρων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.