ΤΟΠΙΚΑ

Όλα τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα

Όλα τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα

Την επόμενη εβδομάδα, όπως όλα δείχνουν, ανακοινώνονται τα νέα μέτρα τα οποία θα ισχύσουν από τον Σεπτέμβριο για τους ανεμβολίαστους σε κλειστούς χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας , στα σχολεία και Πανεπιστήμια.

Εστιατόρια, μπαρ, καφέ, κέντρα διασκέδασης, θέατρα, κινηματογράφοι μόνο για εμβολιασμένους ανακοινώνει την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να περιορίσει το νέο κύμα της πανδημίας καθώς η μετάλλαξη Δέλτα και τα αυξημένα κρούσματα δεν αφήνουν περιθώριο για εφησυχασμό. Τα μέτρα, λογικά, θα ισχύσουν από τα μέσα Σεπτεμβρίου και έρχονται να αλλάξουν την καθημερινότητα των ανεμβολίαστων πολιτών οι οποίοι θα βρεθούν μπροστά σε απαγορεύσεις τύπου lockdown.

Επίσης, ένα τα μέτρα που αναμένεται να επανέλθει είναι η χρήση μάσκας και σε ανοικτούς χώρους η οποία θα γίνει και πάλι υποχρεωτική για όλους ανεξαρτήτως αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Στα εμπορικά καταστήματα και στα σούπερ μάρκετ θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα μέτρα που εφαρμόζονται σήμερα χωρίς επιπρόσθετες απαγορεύσεις.

Στην εκπαίδευση, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια, αναμένεται να εφαρμοστούν αυστηροί κανόνες. Στα πανεπιστήμια οι καθηγητές πρέπει να έχουν κάνει το εμβόλιο, διαφορετικά θα πρέπει να κάνουν εργαστηριακό τεστ δύο φορές την εβδομάδα με δικά τους έξοδα ή να ψάχνουν σημεία για δωρεάν rapid test.

Οι φοιτητές επίσης θα προσέρχονται στα αμφιθέατρα μόνο εάν είναι εμβολιασμένοι ή έχουν αρνητικό τεστ. Η διαφορά είναι πως στους φοιτητές το τεστ θα παρέχεται δωρεάν από το κράτος. Αντίστοιχοι κανόνες θα ισχύουν και για τα σχολεία.

Οι καθηγητές οφείλουν να προσέλθουν για μάθημα μόνο εάν είναι εμβολιασμένοι, διαφορετικά θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε εργαστηριακό τεστ, το οποίο θα επιβαρύνει οικονομικά τους ίδιους.

Τεστ θα πρέπει να κάνουν, βεβαίως εάν δεν έχουν εμβολιαστεί, και οι μαθητές άνω των 12 ετών. Η διαφορά είναι πως όσοι μαθητές δεν κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να παρουσιάζουν self test και όχι εργαστηριακό, το οποίο επίσης θα παρέχεται δωρεάν από το κράτος.

Τέλος, οι εργαζόμενοι τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι δεν είναι εμβολιασμένοι, θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε εργαστηριακό τεστ, το οποίο θα επιβαρύνει την τσέπη τους.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.