ΕΛΛΑΔΑ

Οι ανεμβολίαστοι θα αποκλειστούν από πολλά σημεία διασκέδασης

Οι ανεμβολίαστοι θα αποκλειστούν από πολλά σημεία διασκέδασης

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται ανακοίνωση των νέων μέτρων ενόψει του φθινοπώρου κάτι το οποίο αναμένεται να συμβαί μέσα στον Αύγουστο, ίσως και τον Σεπτέμβριο. Την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει τη χώρα με κρούσματα που ξεπερνούν τα 4.000 ημερησίως και πολύ πιθανό λίαν συντόμως να φτάσουν τα 6.000, οι ανεμβολίαστοι πολίτες βρίσκονται στο επίκεντρο της ανησυχίας και είναι αυτοί οι οποίοι θα περιορίσουν τις δραστηριότητές τους και θα επιστρέψουν σε καθεστώς απαγορεύσεων.

Οι ανεμβολίαστοι αναμένεται να ζήσουν πολλούς αποκλεισμούς αφού σε πρώτη φάση δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος κυρίως σε σημεία διασκέδασης και ψυχαγωγίας, χωρίς μάλιστα να μπορούν να αξιοποιήσουν ακόμη και διαγνωστικά τεστ.

Ειδικότερα όπως έχει ήδη διαμηνύσει η κυβέρνηση οι ανεμβολίαστοι σύντομα δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε:

Καφετέριες και εστιατόρια: Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν δυνατότητα εισόδου στους κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους εστιατορίων και καφετεριών οι οποίοι θα παραμείνουν αμιγείς. Εξάλλου όσο ο καιρός θα χαλάει από Σεπτέμβριο οι συγκεκριμένες δραστηριότητες θα μεταφέρονται σε εσωτερικούς χώρους, κάτι που θα αποτελέσει πρόβλημα για όσους δεν θα έχουν εμβολιασθεί.

Μπαρ και κέντρα διασκέδασης: Αντίστοιχες απαγορεύσεις θα υπάρχουν και τη νύχτα αφού τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης θα απευθύνονται μόνο σε εμβολιασμένους ή σε όσους έχουν νοσήσει.

Θέατρα: Περιορισμός θα υπάρχει και στα κλειστά θέατρα αφού η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν εμβολιασθεί ή έχουν νοσήσει οπότε και θα πρέπει να περιμένουν 6 μήνες για να κάνουν μία δόση του εμβολίου.

Κινηματογράφοι: Ούτε και τα σινεμά όμως θα είναι «φιλικά» προς τους ανεμβολίαστους καθώς είναι στη λίστα με τα απαγορευμένα σημεία.

Γήπεδα: Και στους χώρους άθλησης δεν θα μπορούν να μπουν οι ανεμβολίαστοι, αφού ήδη οι ίδιες οι ομάδες έχουν δώσει ένα δείγμα γραφής προκειμένου να σταματήσει η διασπορά του ιού, αφού η είσοδος στα γήπεδα γίνεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή εργαστηριακό τεστ (PCR ή rapid test).

Πολύ πιθανή η απαγόρευση και στα καταστήματα λιανικής

Από ότι φαίνεται στο κυβερνητικό επιτελείο συζητούνται ακόμη και τα καταστήματα λιανικής αλλά και τα σούπερ μάρκετ, κάτι που γίνεται σε άλλες χώρες όπως είναι η Κύπρος. Ήδη εδώ και καιρό κυβερνητικά στελέχη διαρρέουν ότι ειδικά στα καταστήματα λιανικής δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε μη εμβολιασμένους, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν τις αγορές τους ηλεκτρονικά.

Για τα σούπερ μάρκετ υπάρχει έντονος προβληματισμός, καθώς θα πρόκειται για αποκλεισμό από είδη βασικής ανάγκης και δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αυτό το σενάριο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.