ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ρουβίκωνας έκανε… βόλτα για δεύτερη φορά σε 5 εβδομάδες στο υπουργείο Εξωτερικών!

Ο Ρουβίκωνας έκανε… βόλτα για δεύτερη φορά σε 5 εβδομάδες στο υπουργείο Εξωτερικών!
Ξέφραγο αμπέλι η χώρα στο έλεος των αναρχικών και του Ρουβίκωνα

Νυχτερινό… περίπατο στο υπουργείο Εξωτερικών, στη Βασιλίσσης Σοφίας, έκανε σήμερα τα ξημερώματα και για δεύτερη φορά σε περίπου πέντε εβδομάδες, ομάδα του Ρουβίκωνα. Όντας καλά οργανωμένοι προκειμένου να καταγράψουν το επίτευγμα του μπουκαρίσματος, σε έναν υποτίθεται καλά φυλασσόμενο χώρο και πολύ κοντά στην ελληνική Βουλή, οι αντιεξουσιαστές μπήκαν στο υπουργείο από την πλαϊνή πόρτα διαμαρτυρόμενοι για το Παλαιστινιακό ζήτημα. Και δεν μπήκαν μόνο. Άφησαν μια τσάντα με την παλαιστιανιακή σημαία και φωτογραφίες νεκρών παιδιών, γυναικών, αμάχων από τα παλαιστινιακά εδάφη.

Η σχετική άνεση με την οποία μπήκαν ξανά στο υπουργείο Εξωτερικών και άφησαν αντικείμενα σε αυτό, πριν αντιδράσει η Αστυνομία, δημιουργεί πολλά ερωτήματα σχετικά με το βαθμό αποδιοργάνωσης του ελληνικού κράτους.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα, μετά τη νέα βόλτα στο ΥΠΕΞ, ανάρτησαν προκήρυξη σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Για ακόμα μία φορά ασχολούμαστε με το παλαιστινιακό ζήτημα και τη διαχρονική στρατηγική συμμαχία του Ελληνικού κράτους με το Ισραήλ.

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τις συνεκπαιδεύσεις των Ελληνικών και Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών αλλά και τη συνεχιζόμενη επέκταση των εποίκων. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τον αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας και τη μετατροπή της ουσιαστικά στη μεγαλύτερη «ανοιχτή» φυλακή στον κόσμο. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τον αποκλεισμό των Παλαιστινίων από την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της περιοχής οι οποίοι αποτελούν κομβικό κομμάτι της ελληνοϊσραηλινής συμφωνίας (π.x.: υδρογονάνθρακες). Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την κατεδάφιση σπιτιών Παλαιστινίων αλλά και την καταστροφή καλλιεργειών τους. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για το καθεστώς του Απαρτχάιντ που έχει επιβάλλει εδώ και δεκαετίες το κράτος του Ισραήλ αλλά και την «χαμηλής έντασης» γενοκτονία που διεξάγει ενάντια στους Παλαιστινίους.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.