ΤΟΠΙΚΑ

Ο Δήμος Μυκόνου θα διενεργεί rapid test στους επιβάτες των πλοίων της γραμμής

Ο Δήμος Μυκόνου θα διενεργεί rapid test στους επιβάτες των πλοίων της γραμμής

Ο Δήμος Μυκόνου σε συνεργασία με Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα πραγματοποιεί Rapid Test στους επιβάτες των πλοίων κατά την αποβίβασή τους στο Νέο Λιμάνι.

Ο Δήμος Μυκόνου, σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του για την καλύτερη δυνατή προστασία της δημόσιας υγείας και την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, προχωράει στην ανάθεση υπηρεσίας διενέργειας RapidTest για τους επιβαίνοντες, των ακτοπλοϊκών γραμμών με προορισμό τη Μύκονο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ανάθεσης προβλέπονται, η παροχή υπηρεσιών ενός Ιατρού Μικροβιολόγου, ο οποίος θα πραγματοποιεί τις λήψεις του ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος στους επιβαίνοντες και νοσηλευτή.

Μετά την εκτέλεση των Rapid Test αντιγόνου ( το κιτ του τεστ θα παρέχεται από το Δήμο Μυκόνου) και την ανάγνωση και αξιολόγηση του αποτελέσματος, ο ανάδοχος θα έχει την ευθύνη για την τηλεφωνική ενημέρωση των θετικών αποτελεσμάτων, καθώς και τη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΗΔΙΚΑ στον ΕΟΔΥ και των θετικών και των αρνητικών δειγμάτων.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε ειδικό χώρο, στο νέο Λιμάνι, με τη συνδρομή 3 υπαλλήλων του Δήμου Μυκόνου, οι οποίοι θα ενεργούν υποστηρικτικά στην εκτέλεση των ανωτέρω ελέγχων.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να υποβάλει στην υπηρεσία αποδεικτικό του αριθμού των πραγματοποιημένων τεστ που αφορούν τον ημερήσιοέλεγχο, με την συνδρομή των υπαλλήλων του Δήμου Μυκόνου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 31.800 ευρώ και η χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί από δημοτικούς πόρους.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.