BUSINESS ΤΟΠΙΚΑ

Νέοι προορισμοί στην Ελλάδα από τη Lufthansa, ρίχνει βάρος στη Μύκονο

Νέοι προορισμοί στην Ελλάδα από τη Lufthansa, ρίχνει βάρος στη Μύκονο
Η Lufthansa εκτιμά ότι πιο πολλές χώρες θα χαλαρώνουν σταδιακά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς ενόψει του καλοκαιριού μετά τα εμβόλια

Ιδιαίτερα ευνοϊκά μπορεί να εξελιχθεί, ιού επιτρέποντος, το καλοκαίρι για την Ελλάδα, με γνώμονα τα παραθεριστικά πακέτα των τουριστών, τουλάχιστον, όπως εκτιμά η Lufthansa. Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι οι εταιρείες, οι οποίες συναπαρτίζουν τον όμιλό της, προσφέρουν συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια μεγαλύτερη ποικιλία τουριστικών προορισμών. Κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, ο γερμανικός αερομεταφορέας σχεδιάζει να προσθέσει στο χρονοδιάγραμμα των πτήσεων από τη Φρανκφούρτη περί τους 20 προορισμούς, καθώς και 13 νέους από το αεροδρόμιο του Μονάχου. Ιδιαίτερο βάρος θα δώσει στην Ελλάδα, την Καραϊβική και τα Κανάρια Νησιά.

Υπό όρους

Βέβαια, για να υλοποιηθούν αυτά τα μεγαλόπνοα σχέδια προϋποτίθεται πως οι εμβολιασμοί είναι επαρκείς, ενώ και στα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες ακολουθούνται κατά γράμμα τα αυστηρά δημοσιονομικά πρωτόκολλα και διεξάγονται ευρείες διαγνωστικές εξετάσεις. Υπό το πρίσμα αυτό μπορεί να γίνει η πολυαναμενόμενη εκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας το φετινό καλοκαίρι, που θα είναι ανάσα για ένα χειμαζόμενο κλάδο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Lufthansa, μάλιστα, εκτιμά ότι ολοένα και περισσότερες χώρες θα χαλαρώνουν σταδιακά τους ταξιδιωτικούς τους περιορισμούς ενόψει του καλοκαιριού, καθώς θα αυξάνεται ο αριθμός των εμβολιασμένων. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Χάρι Χοχμάιστερ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας, «είναι παντού εμφανής η μεγάλη η λαχτάρα των ανθρώπων να ταξιδέψουν μετά τον εγκλεισμό, οπότε κι εμείς αναμένουμε πως αυτό θα αποτυπωθεί στις κρατήσεις τους προσεχείς μήνες».

Η Lufthansa θα εξακολουθήσει να προσφέρει τους γνωστούς προορισμούς της σε αστικά κέντρα και μη, αλλά στη Γηραιά Ηπειρο βάρος θα δοθεί στην Ελλάδα (Κως, Μύκονος, Χανιά, Καβάλα και Ζάκυνθος), τα Κανάρια Νησιά και άλλα σημεία της Ισπανίας (όπως η Χερέθ). Εναλλακτικές επιλογές θα είναι, επιπροσθέτως, και η Πάφος στην Κύπρο, η Ριέκα στην Κροατία, η Λαμέτσια Τέρμε στην Ιταλία, η Ντζέρμπα στην Τυνησία, η Πόντα Ντεγάδα στις Αζόρες της Πορτογαλίας και η Βάρνα στη Βουλγαρία, αλλά και η Χουργκάντα στην Αίγυπτο. Εν τω μεταξύ, η νέα εταιρεία τουρισμού και ταξιδίων του ομίλου της Lufthansa, η Eurowings Discover, θα προσφέρει πολυάριθμους διηπειρωτικούς προορισμούς από το αεροδρόμιο στη Φρανκφούρτη. Από εκεί θα ξεκινούν πρώτη φορά τρεις πτήσεις κάθε εβδομάδα για την Πούντα Κάνα στη Δομινικανή Δημοκρατία, καθώς και δύο εβδομαδιαίες πτήσεις για τη Μομπάσα της Κένυας με απευθείας ανταπόκριση για το δημοφιλές νησί της Ζανζιβάρης. Τέλος, άλλη μια πρωτιά για τη Lufthansa θα είναι και οι τρεις απευθείας πτήσεις για την Αλάσκα, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.