ΕΛΛΑΔΑ

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο

Νεκρά δύο παιδιά και ένας άνδρας σε ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Σάμου

Η σορός ενός άνδρα εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σάμου από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, μετά τη βύθιση λέμβου με 12 μετανάστες που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο παιδιά.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, πλωτό εντόπισε και περισυνέλεξε μέσα στη θάλασσα 11 μετανάστες να κολυμπούν, εκ των οποίων τρία παιδιά, ενώ ένα άτομο αγνοείτο.

Τα δύο από τα παιδιά κατά τη μεταφορά τους κατέληξαν. Όπως ανέφεραν οι μετανάστες στους λιμενικούς, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 12 άτομα.

Όλοι οι διασωθέντες μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Σάμο.

Στις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συμμετείχαν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, ένα πλωτό ένα ναυαγοσωστικό, σκάφος frontex και ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού.

Σύμφωνα με το samos24.gr, η λέμβος που μετέφερε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, βυθίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Γάτος, νότια της Σάμου.

Η λέμβος εντοπίστηκε βυθισμένη περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ σημείο έπνεαν άνεμοι εντάσεως 2 μποφόρ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.