ΕΛΛΑΔΑ

Νέα απίστευτη απάτη σε ΑΤΜ

Νέα απίστευτη απάτη σε ΑΤΜ
Έτσι μπορούν να σας πάρουν τα λεφτά από την τράπεζα

Θύμα απάτης έπεσε πριν λίγες μέρες ένας Χανιώτης, ο οποίος μετά από τραπεζική συναλλαγή που έκανε, είδε να εξαφανίζονται στο… λεπτό 600 ευρώ από το λογαριασμό του.

Το θύμα, όπως αναφέρει το zarpanews, είχε βάλει μία αγγελία για να πουλήσει το αυτοκίνητό του. Ο υποψήφιος αγοραστής, που τελικά αποδείχθηκε απατεώνας, του είπε ότι θα του κατέθετε την προκαταβολή μέσω υπηρεσίας γνωστής τράπεζας που εξασφαλίζει την άμεση δοσοληψία των χρημάτων.

Η εν λόγω υπηρεσία βασίζεται στη χρήση ενός ειδικού μυστικού κωδικού μιας χρήσης που λαμβάνει ο πελάτης-αποστολέας και πρέπει να γνωστοποιήσει στον παραλήπτη. Στη συνέχεια η αποστολή των χρημάτων γίνεται από οποιοδήποτε ΑΤΜ της τράπεζας, με χρήση της χρεωστικής κάρτας, ή μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του τραπεζικού ιδρύματος.

Ο Χανιώτης που δεν γνώριζε τη συγκεκριμένη διαδικασία, αφού συμβουλεύτηκε έναν δικό του λογιστή, μετά από παρότρυνση του τελευταίου, δέχθηκε να προχωρήσει σε αυτού του είδους την τραπεζική συναλλαγή.

Δυστυχώς όμως, αντί να εισπράξει τα χρήματα που υποτίθεται ότι θα του έβαζε ο υποψήφιος αγοραστής, μετέφερε στο λογαριασμό του επιτήδειου 600 ευρώ.

Μόλις το θύμα συνειδητοποίησε ότι 600 ευρώ «έκαναν φτερά» από τον λογαριασμό του, πήγε αυτοπροσώπως στην τράπεζα και ενημερώθηκε από τους αρμόδιους υπαλλήλους ότι δυστυχώς έπεσε θύμα απάτης και ότι δεν γίνεται να του επιστραφούν τα χρήματα.

Την επόμενη μέρα, σύμφωνα με το zarpanews, το θύμα κατήγγειλε το περιστατικό στην Ασφάλεια Χανίων, όπου του είπαν, ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες Χανιωτών για ανάλογες απάτες.

aftodioikisi.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.