ΕΛΛΑΔΑ

Ναι σε αυστηρούς ελέγχους, όχι σε νέα μέτρα

Ναι σε αυστηρούς ελέγχους, όχι σε νέα μέτρα

Μεγάλο τεστ τα Χριστούγεννα, κυρίως η παραμονή και ανήμερα. Ανακοινώνεται σήμερα πως θα τηρηθούν τα μέτρα και πως θα γίνουν οι αυστηροί έλεγχοι για να μην… ξεφύγει η κατάσταση. Χαμόγελα για τη μείωση των διασωληνωμένων. Όλα έτοιμα για την υποδοχή του εμβολίου.

Δεν αποτελεί μυστικό ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις επόμενες ημέρες και κυρίως την παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα ως ένα μεγάλο τεστ για τα επόμενα βήματά της κι ενώ από την ερχόμενη Κυριακή μπαίνει οριστικά στην εξίσωση και ο εμβολιασμός, με τη φιλοδοξία ν’ αποτελέσει – όπως έχει δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – την αρχή του τέλους της πανδημίας. Η ανησυχία για το αν θα τηρηθούν τα μέτρα σε ό,τι αφορά τα εννέα άτομα σε κάθε σπίτι και την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας είναι έκδηλη και κυρίως «ζυγίζονται» οι αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει ως προς τα επιδημιολογικά δεδομένα η καταστρατήγηση των κανόνων. Όμως, από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζεται πως δεν πρόκειται να επιβληθεί κάποιο πρόσθετο περιοριστικό μέτρο ή ν’ αλλάξουν την τελευταία στιγμή οι αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί.

Αυτό που πρόκειται ν’ ανακοινωθεί σήμερα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσει όλο αυτό το σύστημα, αλλά και το πλαίσιο των ελέγχων που θα διεξάγονται για την τήρηση των μέτρων και το οποίο προβλέπεται ιδιαιτέρως αυστηρό. Πάντως, δεν αποκλείεται – εάν η κατάσταση βρεθεί εκτός ελέγχου – να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για την Πρωτοχρονιά, αλλά κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται αισιόδοξα ότι θα επικρατήσει η λογική και οι πολλοί θα πειθαρχήσουν. Ως παράδειγμα, άλλωστε, το μέτρο του click away λειτούργησε αρκετά ικανοποιητικά, επιτρέποντας παράλληλα στην αγορά να κινηθεί στοιχειωδώς και να δώσει μικρή, έστω, ανάσα στους καταστηματάρχες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.