ΕΛΛΑΔΑ

Μόνο όσοι Βρετανοί κάνουν το εμβόλιο θα έρχονται για τουρισμό

Μόνο όσοι Βρετανοί κάνουν το εμβόλιο θα έρχονται για τουρισμό

Όπως γράφει το δημοσίευμα των Times, η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να δεχθεί Βρετανούς  τουρίστες από τον Μάιο μόνο αν έχουν κάνει το εμβόλιο.
Σύμφωνα με τον Βρετανικό τύπο, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να εξασφαλίσει ότι το προσωπικό στα αεροδρόμια της χώρας όπως και οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων θα έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοιού.

Η Αθήνα επιδιώκει, με τον τρόπο αυτό, να ενισχύσει τη ζωτική για τη χώρα βιομηχανία του τουρισμού, που έχει δεχθεί σφοδρό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας.

Χθες, πάντως, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον αποκάλυψε ότι «τα ταξίδια στο εξωτερικό για αναψυχή και διακοπές θα απαγορευτούν τουλάχιστον έως τις 17 Μαΐου τουλάχιστον».

Από τη πλευρά τους, τα κράτη- μέλη της Ε.Ε ενδέχεται να εμποδίσουν τους Βρετανούς να κάνουν διακοπές φέτος το καλοκαίρι λόγω του Covid-19.

σχεδιάζουν να επιτρέψουν την άφιξη των τουριστών από χώρες με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων της νόσου Covid όπως η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία και να την απαγορεύσουν σε πολίτες χωρών που συγκαταλέγονται στη «μαύρη λίστα», όπως το Ηνωμένο Βασίλειο ή οι ΗΠΑ, που έχουν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Για τους Ευρωπαίους ηγέτες, οι περιορισμοί σε μη-απαραίτητα ταξίδια εντός της Ε.Ε θα πρέπει να παραμείνουν προς το παρόν σε ισχύ, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει σοβαρή.

madata.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.