ΤΟΠΙΚΑ

Μια πρωτοβουλία που αλλάζει τον χάρτη στη Χώρα της Μυκόνου

Μια πρωτοβουλία που αλλάζει τον χάρτη στη Χώρα της Μυκόνου
Ένα νέο σωματείο που ξεκινάει με την πρωτοβουλία επιφανών και επιτυχημένων Μυκονιατών επιχειρηματιών ανακοινώθηκε
Μια Συλλογική πρωτοβουλία όλων των κλάδων των επιχειρήσεων εντός της Χώρας της Μυκόνου που έρχεται να δώσει πνοή με ιδέες προτάσεις και παρεμβάσεις ώστε να αλλάξει την εικόνα μιας κατάστασης που χρόνια ολόκληρα έχει επιφέρει υποβάθμιση στη Χώρα της Μυκόνου είναι ήδη έτοιμη και κάνει την εμφάνιση της.
Με κάθε επίσημο τρόπο επιφανείς επιχειρηματίες της Μυκόνου κάνουν γνωστή μια νέα κίνηση που έχει σκοπό την συνέργεια ανθρώπων της αγοράς της Μυκόνου για την από κοινού  αντιμετώπιση  προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
Προς τους αγαπητούς-τες συναδέλφους, επιχειρηματίες και επαγγελματίες
που δραστηριοποιούμαστε στον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας Μυκόνου.
Τα τελευταία 10 χρόνια είμαστε όλοι μάρτυρες μιας κατάστασης που χρόνο με το χρόνο οδηγεί στην υποβάθμιση του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας Μυκόνου.
Η Χώρα που κάποτε αποτελούσε τον κύριο πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών έχει πια καταντήσει ουραγός στις εξελίξεις που συμβαίνουν στο νησί.

Είναι αδιανόητο κατά τη γνώμη μας η κορωνίδα του νησιού μας να παραμένει τα τελευταία χρόνια δυσπρόσιτη, επικίνδυνη, απεριποίητη και γενικά εγκαταλελειμμένη.

Ιδίως φέτος, σε μια κατεστραμμένη ουσιαστικά χρονιά για τον τουρισμό της Ελλάδας, η Μύκονος έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα.
Η Χώρα της Μυκόνου, χωρίς κρουαζιέρα, με μικρά μαγαζιά στον παραδοσιακό οικισμό και με υγειονομικά πρωτόκολλα που είναι αδύνατον να εφαρμοστούν, δέχεται το τελειωτικό χτύπημα που θα οδηγήσει σε αφανισμό πολλές επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζόμενους τους στην ανεργία.
Ταυτόχρονα, γινόμαστε όλοι μάρτυρες μιας κατάστασης γενικευμένης ανομίας και συσσωρευμένων προβλημάτων, που οδηγούν τους ελάχιστους τουρίστες εκτός Χώρας Μυκόνου.
Χρόνιες παθογένειες του νησιού, αλλά και δικές μας παραλείψεις έχουν οδηγήσει πολλούς από τους επιχειρηματίες της Χώρας Μυκόνου σε απόγνωση.
Αποφασίσαμε λοιπόν, πως η κατάσταση δεν πάει άλλο. Δε γίνεται πλέον να αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν χωρίς να αντιδράσουμε.
Δημιουργούμε λοιπόν, αυτό το Σωματείο Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου με σκοπό όχιμόνο να βάλουμε ένα τέλος στην κατρακύλα που έχει πάρει η Χώρα, αλλά και να την ξανακάνουμε κορωνίδα του νησιού που όλοι αγαπάμε.
Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή όλων σας, των επιχειρηματιών, των ξενοδόχων, των εμπόρων, των ελευθέρων επαγγελματιών, των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και γενικά όλων των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται εντός του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας της Μυκόνου.
Σας χρειαζόμαστε όχι μόνο για να δυναμώσουμε τη φωνή σας με τη συμμετοχή σας, αλλά και για να μας αναδείξετε τα προβλήματα που σας απασχολούν και εμποδίζουν την υγιή επιχειρηματικότητα.
Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με σοβαρότατα προβλήματα που υποβαθμίζουν τη ζωή αλλά και τις επιχειρήσεις μας και να τα λύσουμε, ενδεικτικά όπως :
1. Πρόσβαση στη Χώρα
2. Parking
3. Ωράριο παραλιών
4. Παράνομα Party σε ιδιωτικές βίλες
5. Ασφάλεια επισκεπτών
6. Καθαριότητα
7. Επιμήκυνση της σεζόν
8. Αυθαιρεσία ελεγκτικών μηχανισμών
9. Αποχετευτικό δίκτυο
Και εν γένει μ’ ένα σωρό άλλα καθημερινά προβλήματα που βαλτώνουν πολλά χρόνια χωρίς λύση …
Το πιο εύκολο είναι να δείχνει κάποιος με το δάχτυλο του κάποιον άλλο ως υπεύθυνο – υπαίτιο για το ότι η επιχείρηση του δεν δουλεύει.
Τώρα όμως με την δημιουργία ενός οργανωμένου Σωματείου που θα ασχολείται αποκλειστικά με την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της Χώρας και την ανάδειξη της, είναι η πρώτη φορά που μας δίνεται η πραγματική ευκαιρία να πάρουμε τις τύχες των επιχειρήσεων μας στα χέρια μας.
Ήρθε η ώρα να ενωθούμε ώστε συλλογικά και δυναμικά να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα και να πετύχουμε την Ανάσταση της Χώρας Μυκόνου.
Φιλικά,
Το ΔΣ του σωματείου
ΥΣ. Όποιος επιθυμεί θα του αποστείλουμε ηλεκτρονικά την Αίτηση Εγγραφής Μέλους
του Σωματείου ώστε να εγγραφεί ως μέλος.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 694 781 9997 και email: choramykonou@gmail.com
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.