ΕΛΛΑΔΑ

Μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού και στην Ελλάδα λέει ερευνητής του Ινστιτούτου Παστέρ

Μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού και στην Ελλάδα λέει ερευνητής του Ινστιτούτου Παστέρ

Μετά τη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Δανία και την Ιταλία, το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού είναι πολύ πιθανόν να έχει έρθει ήδη και στην Ελλάδα. Άλλωστε, η χώρα μας έχει στενές σχέσεις με τη Βρετανία. Οι ειδικοί, πάντως, τονίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Πεπεισμένοι ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, που προκαλεί συναγερμό στη Βρετανία και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πιθανότατα κυκλοφορήσει και στη χώρα μας, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές. Το νέο στέλεχος του κορονοϊού έχει την ικανότητα να μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα.

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπάρχει και στην Ελλάδα», λέει στο iatropedia.gr και τη Γιάννα Σουλάκη, ο Τιμοκράτης Καραμήτρος, ερευνητής στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ και υπεύθυνος της Μονάδας Βιοπληροφορικής και Εφαρμοσμένης Γενωμικής. Είναι ο επιστήμονας, που με την ομάδα του τον περασμένο Απρίλιο κατάφερε να αποκωδικοποιήσει την γενετική πολυπλοκότητα του νέου κορονοϊού και τους μηχανισμούς που χρησιμοποιεί για να «ξεφεύγει» της ανοσολογικής απάντησης.

Click4more Κορονοϊός: «Έρχεται» απαγόρευση των πτήσεων από Βρετανία – Σκέψεις και για επέκταση των σκληρών μέτρων

«Είναι πολύ πολύ πιθανόν να είναι ήδη εδώ. Γιατί σε καταστάσεις πανδημίας αυτό το οποίο έχουμε δει, είναι ότι όλα τα στελέχη πάνε παντού», ανέφερε ο κ. Καραμήτρος.

Όπως αναφέρει ο ερευνητής του Παστέρ, όλα τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού έχουν κυκλοφορήσει παντού στον κόσμο. Οπότε είναι θέμα χρόνου και το νέο στέλεχος, το οποίο ονομάστηκε VUI – 202012/01: Variant Under Investigation – 2020 December/First (μτφ: Στέλεχος υπό Διερεύνηση, 1η Δεκεμβρίου 2020), να εντοπιστεί και στην Ελλάδα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.