ΤΟΠΙΚΑ

Μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα: Τα δύο σενάρια

Μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα: Τα δύο σενάρια

Με το βλέμμα στραμμένο στα κρούσματα κορονοϊού βρίσκονται οι Αρχές, προκειμένου να αποφασιστεί το επόμενο διάστημα εάν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα, κάτι το οποίο εξακολουθεί να διχάζει τους ειδικούς μιας και θεωρείται παρακινδυνευμένο. Από την άλλη και με δεδομένο ότι οι πολίτες δεν εφαρμόζουν πλέον τα μέτρα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι αν διατηρηθούν οι σημερινές απαγορεύσεις, ο συνωστισμός στο σπίτια την περίοδο του Πάσχα και ειδικά στα αστικά κέντρα, θα είναι ένα εξίσου επικίνδυνο φαινόμενο.

Να επιτραπούν σε φάση πλήρους απελευθέρωσης οι μετακινήσεις από νομό σε νομό την περίοδο του Πάσχα, είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο πρέπει να το αποκλείσουμε. Έτσι, σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ δύο είναι τα βασικότερα σενάρια τα οποία φαίνεται πως υπάρχουν στο τραπέζι αυτή την ώρα σε περίπτωση που επιτραπούν οι μετακινήσεις:

1.Το ένα είναι να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού σε όσους μπορούν να αποδείξουν πως πηγαίνουν στα εξοχικά τους μέσω του Ε9.

2.Η άλλη περίπτωση που εξετάζεται είναι να επιτραπεί η μετακίνηση σε άτομα που έχουν κάνει και τις 2 δόσεις του εμβολίου, έχουν χαρτί που να το αποδεικνύει και έχει περάσει και το ασφαλές διάστημα που απαιτείται μετά την δεύτερη δόση.

Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν και θα ανακοινωθούν λίγες ημέρες πριν τη Μεγάλη εβδομάδα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.