ΤΟΠΙΚΑ

Από σήμερα τα self tests στα φαρμακεία της Μυκόνου

Από σήμερα τα self tests στα φαρμακεία της Μυκόνου

Επεκτείνεται από σήμερα Παρασκευή 9 Απριλίου σε όλη τη χώρα και σε 11.000 φαρμακεία, η δωρεάν διάθεση των self tests, αποκλειστικά για μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς.

Η προμήθεια των self test ήδη έχει γίνει και στα μεγάλα νησιά των Κυκλάδων, ούτως ώστε να είναι διαθέσιμα από τα φαρμακεία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των νησιών και να ανοίξουν τα Λύκεια κανονικά την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου. Σε κάποια μικρότερα νησιά δεν έχουν φτάσει τα self test κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει εντός των προσεχών ημερών.

Σε κάθε φαρμακείο δίδονται χωρίς διακρίσεις από 75 self test.

Μέχρι σήμερα 700.000 τεστ είναι διαθέσιμα από τα φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα. Έχουν παραληφθεί  2 εκατομμύρια τεστ και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα παραληφθούν άλλα 7 εκατομμύρια.

Η χορήγηση στους δικαιούχους, γίνεται με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και μαζί με το κιτ του self test, ο δικαιούχος παραλαμβάνει από τον φαρμακοποιό και τις γραπτές οδηγίες για τη σωστή λήψη του δείγματος.

Η καταχώρηση των self tests ανά ΑΜΚΑ γίνεται σε πραγματικό χρόνο για να αποφευχθούν φαινόμενα πολλαπλής ζήτησης των tests σε διαφορετικά φαρμακεία από το ίδιο άτομο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.