ΤΟΠΙΚΑ

Πότε θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για Πάσχα και μετακινήσεις

Πότε θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για Πάσχα και μετακινήσεις

Ελάχιστες ημέρες πριν από τη Μεγαλοβδομάδα θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα γιορτάσουμε το φετινό Πάσχα, με βασικό ερωτηματικό αν θα επιτραπούν ή όχι οι μετακινήσεις.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χθες στο star:

«Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω ακόμη, έστω και αν αυτό μπορεί να ακούγεται δυσάρεστο στους συμπολίτες μας οι οποίοι μας ακούν. Θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μου να υποκαταστήσω τον ρόλο των ειδικών. Οι ειδικοί θα μας το πουν αυτό. Έχουμε ακόμα δύο εβδομάδες μπροστά μας να δούμε την πορεία της πανδημίας. Όλοι ευχόμαστε να μπορούμε να πάμε στα χωριά μας, στους τόπους καταγωγής μας για το Πάσχα. Δεν είμαι σε θέση να σας πω…».

Η Μάρα Ζαχαρέα, εν συνεχεία, ρώτησε αν υπάρχει περίπτωση, ό, τι και να πουν οι ειδικοί, να ληφθεί πολιτική απόφαση για ελεύθερο μετακίνησης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε:

«Σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα η απάντηση είναι «όχι». Έχουμε κατά κανόνα ακούσει τους ειδικούς και όποτε έχουμε αποκλίνει είναι για θέματα τα οποία θεωρώ ότι ήταν ήσσονος σημασίας».

Πάντως, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η απελευθέρωση των μετακινήσεων την περίοδο του Πάσχα εξακολουθεί να μην αποτελεί το πιθανότερο σενάριο. Σύμφωνα με την πιο πιθανή εκδοχή οι μετακινήσεις θα επιτραπούν κοντά στο δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.