ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τον «Ξενοφώντα» απειλεί την Ελλάδα και Μεσογειακός Κυκλώνας

Μετά τον «Ξενοφώντα» απειλεί την Ελλάδα και Μεσογειακός Κυκλώνας

Αυστηρή προειδοποίηση από το μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο για τη σφοδρή κακοκαιρία που θα πλήξει τις αμέσως επόμενες ώρες τη χώρα μας – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι έως και 12 μποφόρ – Βυθίσεις σκαφών, πτώσεις δέντρων και κλειστά σχολεία εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σε κλοίο σφοδρής κακοκαιρίας θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες η χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους εξαιρετικά θυελλώδεις ανέμους.

Έρχεται μεσογειακός κυκλώνας στο νότιο Ιόνιο

Ωστόσο, μετά την επέλαση του «Ξενοφώντα», ακόμη ένα σχετικά ασυνήθιστο φαινόμενο, ένας μεσογειακός κυκλώνας, είναι πιθανό να δημιουργηθεί στο νότιο Ιόνιο την Παρασκευή (28/09/2018), σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η δημιουργία ενός βαρομετρικού χαμηλού στο νότιο Ιόνιο την Παρασκευή (28/09/2018) είναι πολύ πιθανό να εμφανίσει τροπικά χαρακτηριστικά, δηλαδή απουσία μετώπων, θυελλώδεις ανέμους 12 μποφόρ, ραγδαίες βροχοπτώσεις και σχηματισμό «ματιού».

Κυκλώνες τέτοιου τύπου, οι οποίοι ονομάζονται Medicanes (από τη σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes), εμφανίζονται περίπου μία ή δύο φορές τον χρόνο στη Μεσόγειο.

 

Η προγνωσιμότητα του Medicane, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, είναι μικρήιδιαίτερα όσον αναφορά την τροχιά που θα ακολουθήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όμως φαίνεται να εξασθενεί σημαντικά πλησιάζοντας την ηπειρωτική Ελλάδα.

Η κακοκαιρία αναμένεται να επικρατήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδαςαφού, πέρα από το ψυχρό κύμα που έχει εισβάλει από τα βόρεια, ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό σχηματίζεται στο Ιόνιο και δεν αποκλείεται να εξελιχθεί ακόμα και σε Μεσογειακό Κυκλώνα.

Ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας αποκλειστικά στο Newsbomb.gr προειδοποιεί για το σφοδρότατο βαρομετρικό χαμηλό που προσεγγίζει τη χώρα μας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις περιοχές που θα «χτυπήσει».

 

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.