ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι 14 Δεκεμβρίου το Lockdown και βλέπουμε…

Μέχρι 14 Δεκεμβρίου το Lockdown και βλέπουμε…
18 «αγκάθια» στον δρόμο για τα Χριστούγεννα - Χωρίς ρεβεγιόν η εστίαση και η διασκέδαση

Αυξάνονται, αντί να μειωθούν τα εμπόδια που καλείται να υπερπηδήσει το κυβερνητικό επιτελείο στο δρόμο προς τα Χριστούγεννα, καθώς η ασφυκτική πίεση που δέχονται οι μονάδες του ΕΣΥ κυρίως στην περιφέρεια, αλλά και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που παραμένει υψηλός παρά τα περιοριστικά μέτρα, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια ελιγμών για την επαναλειτουργία της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Ακόμη και αν η εκρηκτική κατάσταση που καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη ως προς την εξάπλωση του ιού, εμφανίζει σημάδια αποκλιμάκωσης, το αυξημένο ιικό φορτίο σε ακόμη 17 περιοχές της χώρας έχει θορυβήσει ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά να δίνει χθες στη δημοσιότητα των κατάλογο των «κόκκινων» νομών για την πανδημία.

Πρόκειται για τις: Πέλλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Φλώρινα, Πιερία, Ημαθία, Σέρρες, Λάρισα, Κιλκίς, Χαλκιδική, Μαγνησία, Ξάνθη, Καρδίτσα, Βόλο, Έβρο, Καβάλα και Τρίκαλα, γεωγραφικές ενότητες, στις οποίες η επιδημιολογική εικόνα υπερβαίνει κατά πολύ τον εθνικό μέσο όρο, κινητοποιώντας τον κρατικό μηχανισμό.

Η στενή επιτήρηση στο εξής των παραπάνω περιοχών, αλλά και των πόλεων με συγκυριακές εστίες συνωστισμού, όπως η γιορτή του πολιούχου, Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα τη Δευτέρα, έχουν θέσει σε επιφυλακή και τις αστυνομικές αρχές, προκειμένου οι εντατικοί έλεγχοι να συμβάλουν στην αποτροπή της επανάληψης φαινομένων μαζικής διασποράς, όπως συνέβη ανήμερα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

πηγη protothema.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.