ΕΛΛΑΔΑ

Με «γεύση» Κυκλάδων η εθνική άσκηση «Παρμενίων 2018». Ξεκινάει την Παρασκευή

Με «γεύση» Κυκλάδων η εθνική άσκηση «Παρμενίων 2018». Ξεκινάει την Παρασκευή

Από 5 έως 12 Οκτωβρίου 2018 θα διεξαχθεί σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων 2018», η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ (Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας).

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες μονάδες, συμμετέχουν και φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Ένας σημαντικό μέρος του Παρμενίωνα διεξάγεται στο Αιγαίο, αλλά και στις Κυκλάδες με τη συμμετοχή χερσαίων, πλωτών και εναέριων στρατιωτικών μέσων. Παράλληλα, όλες οι μονάδες των ενόπλων δυνάμεων του νομού Κυκλάδων (Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία), θα λάβουν μέρος στην άσκηση στα νησιά Σύρος, Άνδρος, Νάξος, Μύκονος, Σαντορίνη.

Κύριοι σκοποί της ασκήσεως είναι:

α. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.
β. Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.
γ. Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους στο ενοποιημένο πεδίο της μάχης.
δ. Η εφαρμογή του συστήματος χειρισμού κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).
ε. Η ενεργός συμμετοχή και η επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων Εθνοφυλακής.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.