ΤΟΠΙΚΑ

Με Χατζηδάκη ο Τσερκεζίδης για όλα τα θέματα της ανακύκλωσης

Με Χατζηδάκη ο Τσερκεζίδης για όλα τα θέματα της ανακύκλωσης
Μεταξύ άλλων σπουδαίων προσωπικοτήτων από τον χώρο της πολιτικής και των επιχειρήσεων ο κ. Νίκος Τσερκεζίδης ανέλυσε το θέμα της ανακύκλωσης

Στο συνέδριο του Economist την 1η και 2 Οκτωβρίου παρευρέθηκε και μίλησε ο  επιχειρηματίας Νίκος Τσερκεζίδης.

Μεταξύ άλλων σπουδαίων προσωπικοτήτων από τον χώρο της πολιτικής και των επιχειρήσεων ο κ. Νίκος Τσερκεζίδης ανέλυσε το θέμα της ανακύκλωσης στο οποίο έχει δραστηριότητα και στις Κυκλάδες.

Σε μια δύσκολη και ιδιαίτερη όμως χρονιά, η Recycle Greece Tserkezidis, ως Συνεργάτης του περιοδικού Economist για την 4η Σύνοδο Κορυφής για την Βιωσιμότητα, δηλώνει έμπρακτα την υποστήριξή της στην πορεία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου προς τη βιώσιμη ανάπτυξή της. Μεγάλα ονόματα της οικονομικής και πολιτικής ζωής της περιοχής έδωσαν το παρόν σε μια Σύνοδο που περιλάμβανε συζητήσεις για τις ιδιαίτερες συνθήκες που ο Covid-19 έχει δημιουργήσει στις εξελίξεις του κόσμου και της βιώσιμης ανάπτυξης. Στο περιθώριο του Economist Forum ο Πρόεδρος της Recycle Greece κ. Νίκος Τσερκεζίδης συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Στη συνομιλία που είχαν ο κ. Χατζηδάκης ενημερώθηκε για θέματα ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Υπουργός για την περιοχή της Χαλκιδικής, όπου  ενημερώθηκε για τα θέματα των ανεξέλεγκτων αποθέσεων και την καύση των σκουπιδιών.

Ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύτηκε ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα παρακολουθήσουν επισταμένως αυτά τα ζητήματα και ο ίδιος θα το παρακολουθήσει προσωπικά δίνοντας συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Σε δήλωσή του ο χαλκιδικιώτης επιχειρηματίας τόνισε ότι «η Χαλκιδική είναι ένας τόπος μαγικός, ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός και συγχρόνως με άριστο και δυναμικό πρωτογενή τομέα που την καθιστά γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Δεν γίνεται όμως ορισμένοι ασυνείδητοι χρησιμοποιώντας κάποια νομικά κενά -που εσκεμμένα παραφράζουν- να μολύνουν με σκουπίδια το περιβάλλον με την ανεξέλεγκτη απόρριψη και την βλαβερή καύση τους και όπως ενημέρωσα τον υπουργό, θα πρέπει να κωδικοποιούνται ως επικίνδυνα απόβλητα.

Σε αυτό φυσικά δυστυχώς συμβάλουν και δήμοι του νομού που με την εξουσία που έχουν και την ελαστικότητα κάποιων αρμοδίων υπηρεσιών  δίνουν το χείριστο παράδειγμα στο θέμα αυτό.

Διότι ας μην ξεχνάμε ότι στη γη είμαστε φιλοξενούμενοι και όπως αυτή είναι καλή οικοδέσποινα έτσι κι εμείς θα πρέπει να είμαστε κι εμείς καλοί επισκέπτες.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.