ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ψυχραιμία και νηφαλιότητα απέναντι στην τραγωδία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ψυχραιμία και νηφαλιότητα απέναντι στην τραγωδία
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν ήθελε να σηκώσει τους τόνους της κριτικής, μέσα στις δύσκολες στιγμές που ζουν οι κάτοικοι της Αττικής

δρος της Νέας Δημοκρατίας δεν ήθελε να σηκώσει τους τόνους της κριτικής, μέσα στις δύσκολες στιγμές που ζουν οι κάτοικοι της Αττικής

«Ψυχραιμία και νηφαλιότητα» είναι το σύνθημα που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις πρώτες κιόλας ώρες της τραγωδίας που βιώνει ο τόπος.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν ήθελε να σηκώσει τους τόνους της κριτικής, μέσα στις δύσκολες στιγμές που ζουν οι κάτοικοι της Αττικής, αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας. Για αυτό και έδωσε έγκαιρα οδηγία στον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Κώστα Τσιάρα, να συστήσει στους βουλευτές να μην εμφανίζονται σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ την ίδια οδηγία έδωσε και στα κομματικά στελέχη.
«Δεν θα κάνουμε αυτό που έκαναν εκείνοι», τονίζουν από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ, αναφερόμενοι στην άγρια κριτική που ασκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση με κάθε ευκαιρία, ακόμα και όταν είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές. “Δεν θα μπούμε σε αναζήτηση ευθυνών, όσο δεν υπάρχει ακόμα η πραγματική εικόνα της τραγωδίας”. Δεν παραλείπουν να επισημάνουν, ωστόσο, ότι οι θεωρίες περί ασσύμετρων απειλών που αρχικά διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας, γρήγορα “μαζεύτηκαν”.
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη, να κινητοποιήσει άμεσα όλο το κόμμα για να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους. Μέσα σε ελάχιστες ώρες, γέμισαν τέσσερα φορτηγά με τρόφιμα, φάρμακα και κλινοσκεπάσματα, που μεταφέρθηκαν στις πυρόπληκτες ζώνες, μια προσπάθεια που θα συνεχιστεί και σήμερα.

«Δεν είναι η στιγμή για απόδοση ευθυνών. Την ώρα που η χώρα πενθεί, δεν έχει νόημα καμία αντιπαράθεση. Τώρα είναι η ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη», είπε ο κ. Μητσοτάκης στην πρώτη δήλωση που έκανε χθες, θέλοντας να δείξει την διαφορετική πολιτική κουλτούρα που τον διακρίνει.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ραφήνας, το επιτελείο της πυροσβεστικής που συντονίζει την πυρόσβεση στον Βουτζά και το Σισμανόγλειο, χωρίς να έχει ειδοποιήσει τους δημοσιογράφους και χωρίς να έχει κάμερες μαζί του. «Δεν επιζητούσε τη δημοσιότητα, ήθελε να μάθει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει», υπογραμμίζουν άνθρωποι του περιβάλλοντός του.
Ωστόσο, όπως τονίζουν ανώτερα κομματικά στελέχη, η στάση αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν σημαίνει ότι η ΝΔ δεν παρακολουθεί τι συμβαίνει και ότι δεν θα διερευνήσει τυχόν λάθη και παραλείψεις του μηχανισμού, καθώς και αν ελήφθησαν εγκαίρως οι απαραίτητες αποφάσεις και αν υπήρχε απουσία συντονισμού». Όλα αυτά, όπως προσθέτουν, θα γίνουν στην ώρα τους.

Πηγή:www.parapolitika.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.