ΤΟΠΙΚΑ

Κρίσιμος μήνας ο Σεπτέμβριος – Γιατί αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων

Κρίσιμος μήνας ο Σεπτέμβριος – Γιατί αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων
Συναγερμός μετά τα 30 κρούσματα στη δομή φιλοξενίας στον Βύρωνα - Ποιες είναι οι «κόκκινες περιοχές»

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, η έλευση του Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την επιστροφή στην καθημερινότητα και την «κανονικότητα». Φέτος, το Φθινόπωρο έχει ένα νέο χαρακτηριστικό, καθώς θα αποτελέσει κρίσιμη περίοδο για την εξέλιξη της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας. 

Ο Αύγουστος δυστυχώς αποδείχθηκε ένας απρόβλεπτος μήνας, με πέντε φορές περισσότερα ημερήσια νέα κρούσματα, 5.754, από τον Ιούλιο των 1.045 και τριπλασιασμό των διασωληνωμένων ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου είχε καταγραφεί ρεκόρ ημερήσιων νέων κρουσμάτων από την αρχή της επιδημίας στην Ελλάδα, με 293 νέα, εκ των οποίων τα 261 εγχώρια και 32 εισαγόμενα. 

Μεταξύ των 268 θυμάτων της επιδημίας COVID-19 (από τις 26 Φεβρουαρίου που καταγράφηκε το πρώτο θετικό κρούσμα στην Ελλάδα μέχρι και χθες), οι 96 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 77 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

Στις ΜΕΘ παραμένουν 41 συμπολίτες μας εκ των οποίων οι 34 διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών, στην πλειοψηφία τους άνδρες. To 94,4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.