ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – Παρατεταμένα συμπτώματα: Δεν απειλούν μόνο τους μεσήλικες ασθενείς

Κορωνοϊός – Παρατεταμένα συμπτώματα: Δεν απειλούν μόνο τους μεσήλικες ασθενείς

Τα αποτελέσματα πρόσφατης προκαταρκτικής μελέτης σχετικά με τη νόσο COVID-19, έδειξαν πως τα συμπτώματα σε νέους ηλικιακά ασθενείς διαρκούν περισσότερο σε σύγκριση με τους μεσήλικες, γεγονός που αντιβαίνει στην επικρατούσα θεωρία που ισχυρίζεται το αντίθετο.

Η μελέτη με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Ψυχολογίας Julie Walsh-Messinger από το Πανεπιστήμιο του Dayton – μαζί με τους Noah Greenspan και Marcella Debidda από την Πνευμολογική Ένωση Ευεξίας ( Pulmonary Wellness Foundation) και την Δρ Dolores Malaspina από τη Σχολής Ιατρικής Icahn- διαπίστωσε ότι συμπτώματα όπως πόνος στο στήθος, δύσπνοια, κεφαλαλγία, διάρροια, ανοσμία ή αγευσία και άλλες επιπλοκές διαρκούν για εβδομάδες μετά τη διάγνωση στην πλειονότητα των νέων ηλικιακά ασθενών.

Η πρόσφατη έρευνα είναι εν αναμονή επιστημονικής αξιολόγησης και διαθέσιμη στο MedRxiv.

Στη μελέτη συμμετείχαν πάνω από 40 φοιτητές 18 έως 21 ετών που διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό ή νοσούσαν ήπια έως μέτρια από COVID-19. Όπως διαπιστώθηκε, στην πλειοψηφία (51%) των συμμετεχόντων, τα συμπτώματα και οι επιπλοκές διήρκησαν για περισσότερες από 28 ημέρες ενώ για το 30% ξεπέρασαν και τις 50 ημέρες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.