ΤΟΠΙΚΑ

«Κοκκινίζει» η Μύκονος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις

«Κοκκινίζει» η Μύκονος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις
Σύψας: Πιθανώς από τις 6 το απόγευμα απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική και στις κόκκινες περιοχές

Το απόγευμα οι αποφάσεις για όλες τις περιοχές που θα χαρακτηριστούν κόκκινες ανάμεσα στις οποίες είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να είναι και η Μύκονος.

Αποκλείει το ενδεχόμενο να κλείσει ξανά το λιανεμπόριο ο Γεωργιάδης –

Σύψας: Πιθανώς από τις 6 το απόγευμα απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική  και στις κόκκινες περιοχές.

«Περιορισμός μετακινήσεων με βάση τον αριθμό ταυτότητας» – Υφ. Παιδείας: 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν Γυμνάσια, Λύκεια.

Τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται, το επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική οδεύει προς το… κόκκινο και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία τις τελευταίες μέρες δείχνουν ανοδική τάση. Αυτό είναι το τρίπτυχο που έχει ταρακουνήσει τους ειδικούς, οι οποίοι σκέφτονται τη λήψη εκείνων των μέτρων που θα αποτρέψουν τον ερχομό του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Τα σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι είναι πολλά. Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, απαγόρευση κυκλοφορίας από δήμο σε δήμο, αναστολή του ανοίγματος των Γυμνασίων και των Λυκείων, επαναφορά του click away για τη λειτουργία του λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την Αττική, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χαρακτηριστούν «κόκκινες» περιοχές οι: Χαλκίδα, Σαντορίνη, Μύκονος, Χαλκιδική, Ζάκυνθος και Αχαΐα.

Παρασκευής (ΘΕΜΑ 104,6): Δεν αποκλείεται και περιορισμός μετακινήσεων με βάση τον αριθμό ταυτότητας 

Ο Δημήτρης Παρασκευής, αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων υπουργείου Υγείας, μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 και σχετικά με την κυκλοφορία των πολιτών με βάση  τον αριθμό της ταυτότητάς τους, ανέφερε ότι «δεν έχει πέσει στο τραπέζι μια τέτοια πρόταση», ωστόσο όπως είπε, «ενδεχομένως να ειναι κι αυτό μία πρόταση πάντως που μπορεί να συζητηθεί για να περιοριστεί ο συγχρωτισμός, όπως και άλλα μέτρα με τον ίδιο στόχο». 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.