ΕΛΛΑΔΑ

Κάτω από 500 κρούσματα για τη χαλάρωση των μέτρων

Κάτω από 500 κρούσματα για τη χαλάρωση των μέτρων

“Σοβαρότατη η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα. Έχουμε ήδη αξιοποιήσει το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο. Για πρώτη φορά από σήμερα συνεπικουρούν ιδιωτικά νοσοκομεία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας – Ανοιχτό να κλείσουν και τα Δημοτικά σχολεία.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα Δημοτικά Σχολεία άφησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα λόγω της πανδημίας, την οποία χαρακτήρισε «κρίσιμη», και επιβεβαίωσε ότι έχουν ήδη αξιοποιηθεί τόσο το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όσο και ιδιωτικά νοσοκομεία -για πρώτη φορά- ώστε να συνεπικουρήσουν το σύστημα Υγείας.

Ερωτηθείς σχετικά με το ποιο είναι το όριο των κρουσμάτων για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ο υπουργός Υγείας έφερε ως παράδειγμα το Ισραήλ, το οποίο άρχισε να αίρει τα μέτρα στα 500 ημερήσια κρούσματα.

Πιο αναλυτικά είπε:

«Είπα ειλικρινώς για τη σοβαρότατη κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση πιέζει το σύστημα Υγείας. Δεν είναι θέμα μόνο μονάδας εντατικής θεραπείας. Πρέπει να προστατευσούμε τους συμπολίτες μας από τον φονικό ιό.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.