ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Ο «Ξενοφών» σε πλήρη εξέλιξη – Δεμένα πλοία, διακοπές ρεύματος, πτώσεις δέντρων

Κακοκαιρία: Ο «Ξενοφών» σε πλήρη εξέλιξη – Δεμένα πλοία, διακοπές ρεύματος, πτώσεις δέντρων
Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο - Χωρίς ρεύμα περιοχές στα βόρεια προάστια - Πάνω από 350 οι κοπές δέντρων

Σε πλήρη εξέλιξη είναι ο «Ξενοφών» το πρώτο κύμα κακοκαιρίας για το φετινό φθινόπωρο που σαρώνει το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας προκαλώντας σοβάρα προβλήματα.

Για δεύτερη ημέρα τα πλοία παραμένουν δεμένα στα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας οι πτώσεις δέντρων ξεπερνούν τις 400 μόνο στην Αττική, υπάρχουν διακοπές ρεύματος στα βόρεια προάστια, μεγάλη κίνηση στους δρόμους και κλειστά σχολεία για λόγους προστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, ενώ δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο για τον Αργοσαρωνικό.

Κλειστές είναι οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Γλύφα Φθιώτιδας-Αγιόκαμπος, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα- Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνος, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη,Κέρκυρα-Λευκίμμη. Ανοιχτή είναι η γραμμή Κεραμωτή Λιμένας Θάσου.

 

Οι θυελλώδεις άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν και σήμερα δημιουργώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Συγκεκριμένα, αναμένονται νεφώσεις, αρχικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, το Νότιο Ιόνιο, και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, που σταδιακά έως το τέλος του εικοσιτετραώρου θα επεκταθούν σε ολόκληρή τη χώρα. Βροχές θα σημειωθούν έως τις μεσημεριανές ώρες κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, την Κρήτη, και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Από το απόγευμα, οι βροχές θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, την υπόλοιπη Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, και το Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο. Παράλληλα θα ενισχυθούν και θα συνοδευτούν από σποραδικές καταιγίδες στην Ανατολική Πελοπόννησο και την Κεντρική και Ανατολική Στερεά Ελλάδα, και προς το βράδυ στη Δυτική Κρήτη. Λίγες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Κεντρικής Ελλάδας με υψόμετρο άνω των 1800 μέτρων.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 7 έως 9 και τοπικά 10 μποφόρ, με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το μεσημέρι. Εξαίρεση αποτελεί το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, και από αργά το απόγευμα από ανατολικές και νοτιοανατολικές διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ προς το βράδυ θα φτάνουν τοπικά και τα 9 μποφόρ.
Πηγη
protothema.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.