ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία χωρίς τέλος: Πού θα χτυπήσει μέχρι την Κυριακή ο κυκλώνας

Κακοκαιρία χωρίς τέλος: Πού θα χτυπήσει μέχρι την Κυριακή ο κυκλώνας
Σε δύο φάσεις το φαινόμενο - Η πρώτη μέχρι σήμερα το βράδυ, η δεύτερη μέσα στο Σαββατοκύριακο

Πολύ δύσκολες αναμένεται να είναι οι επόμενες τρεις ημέρες, αρχής γενομένης από σήμερα, καθώς ο μεσογειακός κυκλώνας που έχει ήδη σχηματιστεί ανοιχτά του Ιονίου πλησιάζει περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αυτό το βαρομετρικό χαμηλό θα επηρέασει την Ελλάδα σε δύο φάσεις.

Η πρώτη θα περιλαμβάνει σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, την περιοχή της Κρήτης, καθώς και στη νότια Πελοπόννησο. Σταδιακά, κατά τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, καθώς στροβιλίζεται αυτός ο πρώτος σχηματισμός, θα κινηθεί βορειότερα και θα επηρεάσει την Αττική, κυρίως τα νότια και τα ανατολικά του νομού.

 

Στη συνέχεια θα υπάρξει ένα μικρό και πρόσκαιρο «σπάσιμο» για να ακολουθήσει η δεύτερη φάση του φαινομένου. Έτσι από το Σάββατο θα υπάρξει νέα ένταση των βροχοπτώσεων στη νότια και ανατολική Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη ενώ από το απόγευμα και μετά θα υπάρχει επέκταση των φαινομένων προς τα ανατολικότερα.

Την Κυριακή, τέλος, σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση της ΕΜΥ η κακοκαιρία θα περάσει μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου στις νότιες Κυκλάδες και σταδιακά θα αρχίσει να εξομαλύνεται η κατάστασή.

πηγη protothema.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.