ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Στα λευκά πολλές περιοχές της χώρας – Πού θα συνεχιστεί η κακοκαιρία

Καιρός: Στα λευκά πολλές περιοχές της χώρας – Πού θα συνεχιστεί η κακοκαιρία

Με  χιόνια και καταιγίδες συνεχίζεται η κακοκαιρία – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες – Κλειστά τα σχολεία αύριο στη Φλώρινα –  30 άτομα εγκλωβίστηκαν σε καταφύγιο από τα χιόνια στην Πτολεμαΐδα – Συνεχίζεται η κακοκαιρία και τη Δευτέρα – Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία που έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή και σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα των προηγούμενων ημερών θα επεκταθούν σε περισσότερες περιοχές της χώρας και θα ενταθούν.

Ήδη σε πολλές περιοχές, ο καιρός έχει «αγριέψει», με το σκηνικό να περιλαμβάνει βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Μοναδικό είναι το χιονισμένο τοπίο που έχει δημιουργηθεί σε όλες τις ορεινές περιοχές του Νομού Τρικάλων πάνω από τα 800 μέτρα. Αυτή τη στιγμή η μεγάλη χιονόπτωση συνεχίζεται και στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου και τα Περτουλιώτικα λιβάδια το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 30 πόντους, διαγράφοντας ένα κατάλευκο τοπίο.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας δουλεύουν συνεχώς όλο το 24ωρο για να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής.

Χιόνια και στη στο Λιβάδι Ελλασόνας – Στους -2 το θερμόμετρο.

Νέα χιονόπτωση σημειώθηκε στο Λιβάδι Ελασσόνας. Η θερμοκρασία αγγίζει τους -2, ενώ το χιόνι ευτυχώς δεν έχει διακόψει την κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

livadi2
livadiellasonas1

Λάρισα: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά του νομού

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά του νομού Λάρισας, καθώς τα τελευταία 24ωρα έχει σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας.
Ο καιρός τη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου

Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά με τοπικές βροχές και τη νύχτα στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους ισχυρά στα ανατολικότερα, σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικοί και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.