ΤΟΠΙΚΑ

Η βίλα της Μυκόνου που έχει βάλει στο μάτι ο Salt Bay

Η βίλα της Μυκόνου που έχει βάλει στο μάτι ο Salt Bay

Υπερπολυτελή βίλα πολλών τετραγωνικών έχει βάλει στο μάτι ο σταρ της κουζίνας Salt Bae o οποίος προσφέρει γη και ύδωρ σε γνωστό Έλληνα επιχειρηματία. Πρόκειται για ένα από τα σπίτια όπου έχουν φιλοξενηθεί προσωπικότητες όπως οι σχεδιαστές μόδας Valentino, Yves Saint Laurent, Versace αλλά αλλά και celebrities σαν τη Ζωή Λάσκαρη.

Βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο, κοντά στη χώρα της Μυκόνου. Σ’ αυτήν έχουν πραγματοποιηθεί πάρτι που παραπέμπουν στο studio 54 και έχουν κοιμηθεί αλλά και διασκεδάσει στους χώρους της παγκοσμίου φήμης διασημότητες.

Πρόκειται για μια βίλα 300 τετραγωνικών με 6 κρεβατοκάμαρες που υπηρετεί την Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και προσφέρει άνετη διαμονή για περίπου 12 άτομα συν το προσωπικό.

Όλα είναι λευκά, μοντέρνα με έπιπλα minimal και λειτουργικά γνωστών Ιταλικών οίκων.

Ιδιοκτήτης του Μυκονιάτικου αυτού παράδεισου είναι ο Χρήστος Χατζηβασιλείου μέλος της επιχειρηματικής οικογένειας στην οποία μέχρι πρότινος ανήκαν τα μαγιό και εσώρουχα Med ενώ από τότε που πούλησαν την εταιρεία τους σε άλλη επιχειρηματική οικογένεια της Θεσσαλονίκης, ασχολούνται πλέον με το real estate.

Ο Χρήστος Χατζηβασιλείου λάτρευε από παιδί τη Μύκονο και απέκτησε την συγκεκριμένη βίλα το 2016 χρονιά την οποία και ανακαίνισε «Εγιναν ριζικές παρεμβάσεις σε όλα. Η μελέτη και ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε από το γραφείο ΑNRU, η κατασκευή και επίβλεψη από το γραφείο One and Only. Το interior το επιμελήθηκα εξ ολοκλήρου εγώ».

«Οι κοινόχρηστοι χώροι και τα υπνοδωμάτια έγιναν πιο φωτεινά. Και μάλιστα στο style το δικό μου, όπου το minimal δένει αρμονικά με την νησιώτικη αισθητική. Κυριαρχούν μοντέρνες γραμμές στα έπιπλα και στα φωτιστικά, ενώ τα έργα τέχνης είναι του απόλυτου γούστου μου καθώς δημιουργήθηκαν από εμένα».

Ο ίδιος παραδέχεται συχνά «Τρεις μήνες, με κάποια ενδιάμεσα διαλείμματα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, τους περνώ στο νησί. Δεν διανοούμαι να έχει ανέβει ο υδράργυρος στο θερμόμετρο και εγώ να μην βρίσκομαι εκεί. Η Μύκονος έχει την ambiance που δεν έχω συναντήσει πουθενά κι ας έχω επισκεφθεί πολλά μέρη της υφηλίου. Το σπίτι μου το χαίρομαι, όπως το χαίρονται και οι φίλοι μου από όλο τον κόσμο τους οποίους κατά καιρούς φιλοξενώ. Είναι ένα σπίτι που προσφέρει ζεστή φιλοξενία».

Η αγαπημένη του γωνιά είναι η βεράντα απ’ όπου το μάτι χάνεται στο απέραντο γαλάζιο, απολαμβάνοντας και τα γύρω νησιά. «Η θέα είναι κάτι το μαγικό, είναι αυτό το ιδιαίτερο που κάνει όντως το σπίτι μοναδικό» παραδέχεται o ιδιοκτήτης του.

Salt Bae – Το αλάτι στο ένα χέρι και τα κλειδιά του σπιτιού στο άλλο

Ο εκκεντρικός Salt Bae είχε ακούσει πολλά για την συγκεκριμένη βίλα και θέλησε να την επισκεφθεί. Την «ερωτεύθηκε» με την πρώτη ματιά, έστω κι αν πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ο Τούρκος σεφ είναι άλλωστε λάτρης της Μυκόνου αλλά και της πολυτελούς ζωής διαθέτοντας ιδιοκτησίες σε διάφορες γωνιές της γης.

Το νησιώτικο αυτό σπίτι έχει φιλοξενήσει άλλωστε σημαντικές διασημότητες όπως η Ζωή Λάσκαρη, ο σχεδιαστής Valentino, o Αντυ Γουόρχολ κλ. καθώς ήταν το σπίτι του Billy Bo και του Μάκη Τσέλιου.

Ο Μάκης Τσέλιος θυμάται σήμερα «Μέναμε πίσω από το μαγαζί, αλλά κάποια στιγμή άρχισε να μας ενοχλεί ο θόρυβος που ακουγόταν από ένα εστιατόριο και κάπως έτσι ψάξαμε για ακίνητο και αγοράσαμε ένα σπίτι πάνω από το παλιό λιμάνι της Μυκόνου. Ακριβώς δίπλα, αγόρασε σπίτι και ένας φίλος μας, ο πρίγκιπας Καρλ Φίρστενμπεργκ».

«Ο Βασίλης ήταν διστακτικός με την συγκεκριμένη αγορά, διότι θεωρούσε πως το σπίτι ήταν μακριά από την Χώρα. Ο κόσμος εκείνη την εποχή, αγόραζε ή νοίκιαζε σπίτια μέσα στην πόλη. Από την άλλη, εγώ θεωρούσα πως πρέπει κάπως να αποτραβηχτούμε ώστε να έχουμε ησυχία και καλύτερη θέα. Το σπίτι διαθέτει απεριόριστη θέα με αποτέλεσμα να τρώμε στη βεράντα και να βλέπουμε επτά νησιά».

«Οι πάντες είχαν έρθει για να μας επισκεφθούν εκεί. Από τον Valentino και τον Yves Saint Laurent μέχρι τον Versace, τον Gaultier και τον Thierry Mugler».

Αν η Μύκονος είναι ταυτισμένη με διασημότητα, γκλάμουρ και πάρτι, το σπίτι αυτό ήταν το ιδανικό για να τα αποδώσει εκατό τοις εκατό. Σημερινοί κάτοικοι του νησιού μιλούν για πάρτι που παρέπεμπαν λόγω προσκεκλημένων και happenings στο διάσημο Studio 54.

O Billy Bo προσέδιδε στις νύχτες μυκονιάτικου καλοκαιριού την πολυτέλεια και ιδιαίτερη δίψα για ευ ζην που είχαν και τα ρούχα του.

Σήμερα η άλλοτε βίλα Billy Bo θεωρείται ένα από τα πιο ιστορικά και πιο κοσμοπολίτικα σπίτια του νησιού.

Με μοναδική θέα την χώρα της Μυκόνου και τις υπόλοιπες Κυκλάδες, εναρμονίζεται απόλυτα με το περιβάλλον συνδυάζοντας την παράδοση της ντόπιας αρχιτεκτονικής με σύγχρονες λεπτομέρειες. Ένα υπέροχο σπίτι, μια μοναδική νησιώτικη έπαυλη στην όποια όποιος έχει μείνει κι όποιος θα μείνει στο μέλλον… θα έχει να θυμάται υπέροχες στιγμές…

newmoney.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.