ΤΟΠΙΚΑ

Η σχολική χρονιά αρχίζει την Δευτέρα

Η σχολική χρονιά αρχίζει την Δευτέρα
Με μάσκες και μέτρα ασφαλείας.Δειτε το πρόγραμμα του αγιασμού στα σχολικά συγκροτήματα της Μυκόνου

Η έναρξη του σχολικού έτους 2020 – 2021 σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020.

Το πρόγραμμα του αγιασμού για τα σχολεία της Μυκόνου.

 

Η αρχική ημερομηνία ήταν τα σχολεία να ανοίξουν την 7 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 82609/ΓΔ4/2020 – ΦΕΚ 2686/Β/01-07-2020.

Κορωνοϊός – Υπουργείο Παιδείας: Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2020 θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι (έναντι της αρχικής πρόβλεψης για την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου).

Την 1η Σεπτεμβρίου ανέλαβαν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία και 14 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία της χώρας (αυτό συμπεριλαμβάνει και τα νηπιαγωγεία).

Σχολικό έτος 2020 – 2021 | Εγγραφές μαθητών στα σχολεία

Κατ’ εξαίρεση πραγματοποιούνται εγγραφές τον Σεπτέμβριο του 2020 και μέχρι την έναρξη των μαθημάτων σε λειτουργούντα τμήματα:

  • Για τους/τις μαθητές/τριες που παραπέμφθηκαν στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου
  • Για τους/τις απόφοιτους Γενικού Λυκείου ή Επαγγελματικού Λυκείου οι οποίοι/ες επιθυμούν την εγγραφή τους σε Επαγγελματικό Λύκειο για την απόκτηση πτυχίου ειδικότητας και οι οποίοι/ες συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του προηγούμενου σχολικού έτους και
  • Για τους/τις μαθητές/τριες που αδυνατούσαν να εγγραφούν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. για λόγους υγείας, σοβαρούς οικογενειακούς λόγους κ.λπ)

Πρώτο τρίμηνο Α/θμιας – τετράμηνο Β/θμιας σχολικού έτους 2020 – 21

Ειδικά για το σχολικό έτος 2020 – 2021,το πρώτο τρίμηνο στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αρχίζει στις 7 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, και το Α΄ τετράμηνο στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρχίζει στις 7 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 20 Ιανουαρίου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.