ΕΛΛΑΔΑ

Η Παναγία «επιβάτης» στο Aqua Jewel

Η Παναγία «επιβάτης» στο Aqua Jewel
Αμεσως μετά την άφιξη του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ το μεσημέρι στη Φολέγανδρο, στην προβλήτα του μικρού λιμανιού του νησιού η Εικόνα της Παναγίας της επιλεγομένης «Μαγιάτισσας», η οποία επί διήμερον «φιλοξενείται» από όλα τα σπίτια της Φολεγάνδρου, «επιβιβάσθηκε» στο πλοίο «Aqua Jewel”, περιήλθε όλους τους χώρους του και κατέληξε στη γέφυρα του πλοίου, όπου την κατησπάσθη συγκινημένος ο Ερμουπολίτης Πλοίαρχος κ. Πέτρος Ψωμάς και όλο το πλήρωμα.
Ακολούθως, το πλοίο έκανε τον περίπλου της Φολεγάνδρου, ενώ τα συνοδεύοντα αυτό πλοιάρια με πυροτεχνήματα και κροτίδες εξέφραζαν την τιμή, την ευγνωμοσύνη και το σεβασμό των Φολεγανδρίων προς τη Θεοτόκο, η οποία πριν τρεις αιώνες διέσωσε το νησί από επιδρομή πειρατών, που λυμαίνονταν τότε τα νησιά και τις ακτές του Αιγαίου.
Μετά την επιστροφή της στο λιμάνι της Φολεγάνδρου,η Εικόνα της Παναγίας της «Μαγιάτισσας» θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αρτεμίου, στο Καραβοστάσι, όπου θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, και εν συνέχεια η ιερά Εικόνα θα συνεχίσει τις «επισκέψεις» στα σπίτια των Φολεγανδρίων, κατά το τοπικό έθιμο.
Αύριο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χώρας και το απόγευμα θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.