ΕΛΛΑΔΑ

Η ελληνική σημαία από τη Μύκονο στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Η ελληνική σημαία από τη Μύκονο στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Εντύπωση προκάλεσε η σημαία από την Μύκονο στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος δολοφονήθηκε πρόσφατα στην Αλβανία, γεγονός που αποτέλεσε πρώτη είδηση στα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες.

Η εξόδιος ακολουθία του εκλιπόντα τελέσθηκε το μεσημέρι της Πέμπτηςστις μακρινές Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου, όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου. Ηδολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε εθνικό επίπεδο, ιδιαίτερα στην ομογένεια και στη Βόρεια Ήπειρο.

Στην κηδεία του ακούστηκαν διάφορα εθνικά συνθήματα, ενώ αρκετοί εμφανίστηκαν κρατώντας ελληνικές σημαίες. Μία εξ αυτών προερχόταν από τις Κυκλάδες. Πρόκειται για τη μεγάλη σε μέγεθος ελληνική σημαία της φωτογραφίας την οποίαν κρατούσαν αρκετοί παριστάμενοι. Στη σημαία αναγράφεται, με κόκκινα γράμματα, το εξής σύνθημα: «Κωνσταντίνε ζεις εσύ μας οδηγείς. Μύκονος».

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.