LIFESTYLE

Eurovision 2022: Μεγάλη νικήτρια η Ουκρανία – 8η η Ελλάδα

Eurovision 2022: Μεγάλη νικήτρια η Ουκρανία – 8η η Ελλάδα

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και η Ουκρανία είναι η μεγάλη νικήτρια του 66ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision! Στην 8η θέση η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη να κερδίζει τις εντυπώσεις, από το περσινό μηδέν στους 466 βαθμούς η Βρετανία.

Ήταν οι Ευρωπαίοι πολίτες, το κοινόν της Eurovision, εκείνο που αποφάσισε ότι η νίκη φέτος έπρεπε να πάει στην Ουκρανία. Το πιθανότερο είναι πως δεν επηρεάστηκε τόσο από το μήνυμα του Ζελένσκι πριν από τον διαγωνισμό, που δήλωσε ότι νίκη στο Τορίνο θα σημαίνει και νίκη στον πόλεμο. Περισσότερο ήταν μια στήριξη των Ευρωπαίων πολιτών στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.

Το τραγούδι Stefania που είχε γραφτεί προπολεμικά (όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό) για τη μητέρα του τραγουδιστή, έγινε ύμνος στη μητέρα πατρίδα μετά τη ρωσική εισβολή. Δεν συγκίνησε τόσο τις επιτροπές, που έδωσαν στην Ουκρανία 192 βαθμούς, αλλά συγκίνησε τον κόσμο, που χάρισε στη δοκιμαζόμενη από τον πόλεμο χώρα 439 (!) βαθμούς και την έφερε στην πρώτη θέση με 631. Είναι η τρίτη φορά που η Ουκρανία κερδίζει τη Eurovision μετά το 2004 και το 2016.

Το μέγα θέμα τώρα είναι αν η Eurovision του 2023 θα γίνει στο Κίεβο ή όχι. Πολύ νωρίς για να απαντηθεί αλλά η συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.