ΤΟΠΙΚΑ

Κατάργηση της μάσκας από 1η Ιουνίου – Σε ποιους χώρους θα διατηρηθεί

Κατάργηση της μάσκας από 1η Ιουνίου – Σε ποιους χώρους θα διατηρηθεί

Για τη χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό και για την πιθανότητα κατάργησης της μάσκας από τον Ιούνιο, μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μέτρο το οποίο όπως φαίνεται θα ισχύσει, αλλά για όχι για όλους τους χώρους.

Σχετικά με τη χρήση της μάσκας και την κατάργηση του μέτρου, ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε πως, «έχουμε πει στις εξαγγελίες μας ότι η βασική ημερομηνία εξέτασης για την κατάργηση της μάσκας είναι η 1η Ιουνίου. Φαίνεται ότι θα φτάσει στην υλοποίηση του, ωστόσο μπορεί να διατηρηθεί σε κάποιους χώρους. Το πλεονέκτημα στη χώρα μας είναι ότι τους θερινούς μήνες, οι κλειστοί χώροι, είναι πολύ περιορισμένοι.

Στα ΜΜΜ, στα νοσοκομεία και σε χώρους φροντίδας, θα διατηρηθεί η μάσκα. Η μάσκα είναι ήπιο μέτρο, η επιθυμία μας είναι να πάμε σε λιγότερους χώρους, όπου θα υπάρχει η μάσκα. Έχουμε μιλήσει και με την κ. Κεραμέως, ώστε να διατηρηθεί κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, αλλά και των πανελληνίων, ώστε κανένα παιδί να μη χάσει τις εξετάσεις του. Στο ζήτημα των πανελληνίων και των σχολείων θα είμαστε λίγο συντηρητικοί».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.