ΕΛΛΑΔΑ

Επόμενος σταθμός Μύκονος

Επόμενος σταθμός Μύκονος
Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται η περιβαλλοντική δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, “Keep Aegean Blue” για τον θαλάσσιο και υποβρύχιο καθαρισμό των ακτών σε νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.
Η μεγαλύτερη αποστολή καθαρισμού βυθών και παραλιών στην Ελλάδα, που ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο και προσέλκυσε το πανελλαδικό ενδιαφέρον είναι και πάλι σε πλήρη εξέλιξη, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό “All For Blue’’ της Κατερίνας Τοπούζογλου, εκπαιδεύτριας ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμιας πρωταθλήτριας υποβρύχιας σκοποβολής.
Η δράση η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 28/3, στο νησί της Σύμης ξεκίνησε με σεμινάριο, στην αίθουσα του Πανορμίτειου Λυκείου Σύμης. με τη συμμετοχή των μαθητών του σχολείου, όπου η Κατερίνα Τοπούζογλου μίλησε για την σημασία προστασίας του οικοσυστήματος και κατάφερε να ευαισθητοποιήσει ακόμα πιο πολύ τους μαθητές. Στην επιχείρηση του υποβρύχιου και παράκτιου καθαρισμού συμμετείχαν μαθητές, η Κατερίνα Τοπούζογλου, με τους δύτες συνεργάτες της, εθελοντές και αυτοδύτες Συνολικά συμμετείχαν 100 μαθητές Λυκείου, οι οποίοι μάζεψαν 435 κιλά σκουπίδια, από την παραλία Πέδι της Σύμης.
Το πρόγραμμα των δράσεων της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς τα νησιά των Κυκλάδων : Σαντορίνη, Μήλος, Νάξος, Σύρος, Άνδρος, Τήνος και Μύκονος, ενώ τελευταίος σταθμός αυτής της δράσης θα είναι η Κάρπαθος στις 5 Μαΐου Στόχος της καμπάνιας είναι η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από την ρύπανση, παράλληλα με την ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των νέων παιδιών, τους εγγυητές ενός μέλλοντος βιώσιμης ανάπτυξης για το Νότιο Αιγαίο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.