ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφει το lockdown για τους ανεμβολίαστους – Εκτός κλειστών χώρων, στη δουλειά μόνο με τεστ

Επιστρέφει το lockdown για τους ανεμβολίαστους – Εκτός κλειστών χώρων, στη δουλειά μόνο με τεστ

Ημέρα ανακοινώσεων είναι η σημερινή, καθώς στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα κάνει γνωστά τα νέα μέτρα προστασίας ενόψει της φθινοπωρινής περιόδου.

Πρόκειται για μέτρα τα οποία θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους πολίτες οι οποίες θα υποχρεωθούν σε ένα μινι lockdown με σημαντικούς περιορισμούς.

Πάντως, ένα μέτρο το οποίο είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει και θα αφορά όλους τους πολίτες της χώρας θα είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους μέχρι να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών.

Σε ότι αφορά τους ανεμβολίαστους τα δεδομένα δε θα είναι καθόλου ευχάριστα. Συγκεκριμένα, στους κλειστούς χώρους μπαρ, εστιατορίων, καφέ, νυχτερινών κέντρων και γηπέδων δικαίωμα εισόδου θα έχουν μόνο οι πολίτες που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τους τελευταίους έξι μήνες. Οι ανεμβολίαστοι θα μένουν εκτός και τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα όταν χαλάσει ο καιρός από τον Οκτώβριο και μετά.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι υπάρχει ενδεχόμενο σε θέατρα και σινεμά οι ανεμβολίαστοι πολίτες να πρέπει να έχουν κάνει τεστ 48 ωρών και να φορούν μάσκα. Δεν αποκλείεται επίσης να μπει όριο στους πελάτες που θα μπαίνουν στα εμπορικά καταστήματα.

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα υποχρεούνται σε rapid test κάθε εβδομάδα το οποίο θα πληρώνουν από την τσέπη τους, καθώς τα self test καταργούνται. Οι εργαζόμενοι στην εστίαση που δεν έχουν εμβολιαστεί, ίσως υποχρεωθούν να κάνουν δύο rapid test στην εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά στους εκπαιδευτικούς, εκτός σχολείων θα μένουν όσοι δάσκαλοι και καθηγητές δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ή δεν δεχτούν να πληρώνουν τα μοριακά τεστ (μάλλον δυο την εβδομάδα) που θα απαιτούνται. Τα κενά τους θα καλύψουν αναπληρωτές. Οι μαθητές θα είναι η μοναδική κοινότητα στην οποία θα χορηγείται δωρεάν self test και θα πρέπει να διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα.

Ο υπουργός Υγείας θα ανακοινώσει επίσης από πότε θα ισχύσουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Άλλες πληροφορίες λένε ότι η ισχύ τους θα είναι από την 1η Σεπτεμβρίου κι άλλες από τις 13 του μήνα, όταν ανοίγουν τα σχολεία.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.