ΕΛΛΑΔΑ

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στον Έβρο

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στον Έβρο
Ακραία πρόκληση Τουρκίας: Στέλνει στρατιωτικά οχήματα για να συνοδεύσουν τους μετανάστες

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στις Καστανιές Έβρου, με τα επεισόδια να μαίνονται και χιλιάδες μετανάστες να βρίσκονται στο σημείο.  Η Τουρκία όχι  μόνο δεν τηρεί την κοινή δήλωση με την ΕΕ, αλλά στέλνει – όπως άλλωστε είχε απειλήσει – και μετανάστες στη χώρα μας βοηθώντας τους, μάλιστα, στις μετακινήσεις. 

Λίγες ώρες αφότου Σύρος πρόσφυγας αποκάλυψε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν παρέχει λεωφορεία, δωρεάν δηλαδή μετακίνηση, για τους μετανάστες, τουρκικά στρατιωτικά οχήματα – όπως φαίνεται σε βίντεο – συνοδεύουν στη συνοριογραμμή λεωφορεία με μετανάστες.

Το απόγευμα του Σαββάτου η έκρυθμη κατάσταση συνεχίστηκε.

Στις 17.30 μια ομάδα μεταναστών έκοψε τον φράχτη σε κοντινή απόσταση από το φυλάκιο των Καστανεών με σκοπό να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος.

Άμεσα επενέβησαν δύο ελαφρά, τροχοφόρα ανιχνευτικά οχήματα του στρατού (VBL) και οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων με τη βοήθεια της αστυνομίας δεν τους επέτρεψαν την είσοδο.

Όταν εμφανίστηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις από την άλλη πλευρά, όπως θα δείτε στο βίντεο, έπεσαν δακρυγόνα προς το ελληνικό έδαφος

Αυτή τη στιγμή έχει σφραγιστεί το σημείο και επισκευάζεται ο φράκτης.

Επεισόδια στα σύνορα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.