ΚΟΣΜΟΣ

“Έφυγε” ένας φίλος της Μυκόνου

“Έφυγε” ένας φίλος της Μυκόνου
Ο Λουίς Ορόζκο σπουδαίος Μεξικάνος ζωγράφος και φίλος του νησιού "έφυγε" πλήρης ημερών

 

Συγκινητικός είναι ο τρόπος που αποχαιρέτισε ο Αντώνης Κιούκας έναν πραγματικό φίλο της Μυκόνου που λάτρεψε το νησί και αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του μένοντας μόνιμα.

“O Luis Orozco δεν είναι πια μαζί μας.
Ευγενής, διακριτικός, χαμογελαστός, με υπόγειο χιούμορ, αποχαιρέτησε αυτόν τον κόσμο ακριβώς με τον τρόπο που έζησε: ακροποδητί, δοξάζοντας την αβάσταχτη ελαφρότητα του Είναι.
Γεννήθηκε στην πόλη του Μεξικού το 1930. Σπούδασε ζωγραφική στην Καλών Τεχνών. Μετακόμισε στο L.Α. Το 1960 έφτασε ταξιδεύοντας σε ένα αγνωστο νησί, την Μύκονο. Την ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά και διάλεξε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε αυτό το μικρό νησάκι καταμεσής του Αιγαίου. Μέχρι σήμερα που -πλήρης ημερών- μας αποχαιρέτησε για πάντα.
Αντίο Φίλε”

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.